Η Flybe πρόκειται να συνεχίσει τις πτήσεις στις αρχές του 2021, αφού αναστήθηκε από έναν πρώην μέτοχο.

Η περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Έξετερ, η οποία κατέρρευσε τον Μάρτιο, αγοράστηκε (με άγνωστό ποσό) από την Thyme Opco. Μια εταιρεία που συνδέεται με τον σύμβουλο επενδύσεων και πρώην μέτοχος της Flybe, Cyrus Capital.

Οι διαχειριστές Ernst και Young επιβεβαίωσαν την πώληση των «επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων της Flybe, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας, της πνευματικής ιδιοκτησίας, των αποθεμάτων και του εξοπλισμού» στην Thyme Opco, σήμερα.

Ενώ η πώληση της Flybe εξακολουθεί να υπόκειται σε εγκρίσεις και κανονιστικές απαιτήσεις της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, οι Ernst και Young υπογράμμισαν ότι η συμφωνία αναφέρει πως θα ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές της ως «μικρότερη περιφερειακή αεροπορική εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο» με τη μάρκα Flybe αρχές του 2021.

Οι Ernst και Young δήλωσαν ότι σε συνεργασία με την Thyme Opco, την ομάδα διαχείρισης της Flybe και την CAA θα προετοιμαστούν για την επανέναρξη των αεροπορικών δραστηριοτήτων της Flybe.

“Η επανεκκίνηση αυτής της εμβληματικής μάρκας , που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, θα προσφέρει μια δυνητικά σημαντική ώθηση στις αεροπορικές θέσεις εργασίας, στην περιφερειακή συνδεσιμότητα και στις τοπικές οικονομίες”.

Αυτό δήλωσε ο Σάιμον Έντελ, από κοινού διαχειριστής και Ernst και Young και εταίρος στρατηγικής αναδιάρθρωσης.

Εκπρόσωπος της Thyme Opco πρόσθεσε πως “αναμένουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, να αποκαταστήσουμε την ουσιαστική περιφερειακή συνδεσιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη ενός ζωτικού μέρους της οικονομίας της χώρας”.

Η BALPA καλωσορίζει την επιστροφή της Flybe

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη εξέφρασε η Ενωση των Βρετανών πιλότων (BALPA).
Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση “η επιστροφή της Flybe στον ουρανό θα δώσει εμπιστοσύνη σε μια βιομηχανία που καταστράφηκε από τον κορωνοϊό.

Θα αποκαταστήσει τις ζωτικές αεροπορικές συνδέσεις στις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και θα ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη”.