Ως μια ώριμη δραστηριότητα που συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας χαρακτήρισε το “Ελληνικό Πρωινό” ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης.

Ειδικότερα, σε 250 θα ανέλθουν τα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΞΕΕ “Ελληνικό Πρωινό” μέχρι το τέλος του έτους, ενώ επίσης θα έχουν υπογραφεί 21 τοπικά σύμφωνα ελληνικού πρωινού σε όλη την Ελλάδα, από 18 που είναι μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη η ιστοσελίδα του Ελληνικού Πρωινού που βρίσκεται ήδη στον αέρα, στις αρχές του 2014 θα διατίθεται και σε τρίτη γλώσσα.

Τονίζεται ότι το Ελληνικό Πρωινό είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το 2010, με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα Ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας. Τα ξενοδοχεία με το σήμα του Ελληνικού Πρωινού δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν τους εκατοντάδες μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.