Οι εγγραφές είναι πλέον ανοιχτές για την Arabian Travel Market (ATM Dubai), που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο DWTC Dubai, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα εξερευνήσουν ευκαιρίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του ταξιδιού και του τουρισμού – συμπεριλαμβανομένων αναψυχής, επαγγελματικών δραστηριοτήτων, πολυτέλειας και συναντήσεων, κινήτρων, συνεδρίων και εκθέσεων (MICE).

Ως πύλη για πραγματικά παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική ανάπτυξη, η ATM Dubai θα συγκεντρώσει επαγγελματίες του ταξιδιού από περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεκλειδώνοντας ατελείωτες επιχειρηματικές δυνατότητες για τον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου.

Σύμφωνα με το θέμα της ATM 2024 «Transforming Travel Through Entrepreneurship», οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τομείς των επιχειρήσεων, της πολυτέλειας και του MICE, οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλους τους προορισμούς, τη φιλοξενία και τις αερομεταφορές, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επιχειρηματίες και επενδυτές από όλη τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσει άλλη μια βασική εστίαση στο ATM 2024, καθώς η έκθεση βασίζεται στις καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις που περιγράφηκαν κατά την 30ή έκδοσή της. Το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι (DET), ο συνεργάτης προορισμού του ATM, θα παρουσιάσει τις συνεχείς προσπάθειές του για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση ενός πιο πράσινου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για το εμιράτο.

Πρωτοποριακές πρωτοβουλίες όπως το Dubai Sustainable Tourism, το Dubai Can και το Dubai Carbon Calculator – σε συνδυασμό με τη φιλοξενία της πόλης του COP28 αργότερα φέτος – θα προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για τους συμμετέχοντες στην ΑΤΜ που θέλουν να εντοπίσουν ευκαιρίες που σχετίζονται με τον υπεύθυνο τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη Μέση Ανατολή .