της Εύας Οικονομάκη

Στην εκκίνηση βρίσκεται πλέον το νέο project των Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες για την ανάπτυξη του νέου 5άστερου ξενοδοχείου του ομίλου, ο οποίος ενισχύει την παρουσία του στη βορειοελλαδίτικη πόλη, ξεκίνησαν προχθές, μετά και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, το νέο ξενοδοχείο που αντιστοιχεί σε μία επένδυση άνω των 25 εκατ. ευρώ, θα κάνει πρεμιέρα το 2026.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Electra Hotels & Resorts, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 165 δωματίων και θα είναι η έβδομη μονάδα που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των Electra Hotels & Resorts, που μέχρι σήμερα διαθέτουν παρουσία, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά.

«Η νέα επένδυση των Electra Hotels στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εδώ και 6 δεκαετίες λειτουργεί το εμβληματικό Electra Palace, επιβεβαιώνει την πίστη μας στο τουριστικό μέλλον της πόλης και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιάννης Ρέτσος, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Electra Hotels & Resorts απέκτησε το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Δαγκλή στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενήργησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός, στον οποίο πλειοδότησε ο ελληνικός όμιλος, αφορούσε τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, έκτασης 1,5 στρέμματος, που βρίσκεται πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης και η διάρκεια της παραχώρησης είχε οριστεί σε 49 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 49 επιπλέον έτη. Στόχος είναι, όπως είχε επισημαίνει κατά το παρελθόν ο Γιάννης Ρέτσος, ένας εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, το ξενοδοχείο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος είχε προχωρήσει τo 2020, εν μέσω πανδημίας, στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Electra Palace Thessaloniki στην πλατεία Αριστοτέλους.