Από την 1η Ιανουαρίου 2020, η British Airways έχει αρχίσει να αντισταθμίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις πτήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της δέσμευσης της να επιτύχει καθαρές εκπομπές μηδενικού άνθρακα μέχρι το 2050.

Οι πτήσεις θα είναι αντισταθμισμένες από την αεροπορική εταιρεία που θα επενδύσει στα υψηλότερα ποιοτικά έργα μείωσης του άνθρακα σε όλο τον κόσμο. Αυτά θα περιλαμβάνουν έργα διασφάλισης ποιότητας, όπως η ανανεώσιμη ενέργεια, η προστασία των τροπικών δασών και τα προγράμματα αναδάσωσης.

Η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύεται μέχρι και 75 πτήσεις ημερησίως μεταξύ Λονδίνου και 10 πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Μάντσεστερ, το Λιντς, το Νιουκάστλ, η Νήσος του Μαν, το Εδιμβούργο, η Γλασκώβη, το Αμπερντίν, το Μπέλφαστ Σίτι, το Ινβερνς και το Τζέρσεϋ.

Η British Airways έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές εκπομπές μηδενικού άνθρακα μέχρι το 2050 μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών, Ανάμεσα τους και ο συμψηφισμός των εκπομπών σε όλες τις πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, πτήσεις με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμων, επενδύσεις σε αειφόρα καύσιμα αεροπορίας και οι μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες.
Η αεροπορική εταιρεία και η μητρική της εταιρεία, η IAG, θα επενδύσουν συνολικά 400 εκατομμύρια δολάρια σε εναλλακτική ανάπτυξη βιώσιμων καυσίμων κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

“Γνωρίζουμε ότι τα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι το μέλλον μας πρέπει να είναι βιώσιμο, τόνισε ο Alex Cruz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways.
Τα έργα μας για τη μείωση των εκπομπών επιλέγονται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι αποφέρουν πραγματικές μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς και οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη”.