Διαδρομές ορεινού τρεξίματος αποστάσεων 24 και 14 χιλιομέτρων, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και διαδρομής, αγώνες κολύμβησης 1,5 και 3 χιλιομέτρων, καθώς επίσης και μικτούς αγώνες, κολύμβησης και ορεινού τρεξίματος περιλαμβάνει το αθλητικό event “Ios Adventure” που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου από 7-9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δρομικών αγώνων, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), «Ιος Περιπέτεια» προσκάλεσε τους εθελοντές του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (ΑΟΣ) και μαζί με εθελοντές από το νησί της Ίου προέβησαν σε καθαρισμό επιλεγμένων μονοπατιών του νησιού, το χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Απριλίου 2018.

Συγκεκριμένα, καθαρίστηκε το μονοπάτι που οδηγεί από το μουσείο Γαϊτη προς την άσφαλτο, το οποίο θα διασχίσουν αντίστροφα οι αθλητές του “Ios Trail Race 14 km”. Επιπλέον, χάρη στις υποδείξεις του μπάρμπα Γιάννη, ενός από τους γηραιοτέρους κατοίκους του νησιού, 92 ετών σήμερα, εντοπίστηκε το παλιό μονοπάτι που οδηγεί από τους Αγίους Αποστόλους προς τον Προφήτη Ηλία και ανοίχτηκε διαδρομή για τον αγώνα “Ios Trail Race 24 km”.

Το αθλητικό event τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών, ο οποίος και φιλοξένησε τους εθελοντές.

Παράλληλα με την διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων, η ΑΜΚΕ «Ιος Περιπέτεια», θέλοντας να προάγει τον περιηγητικό τουρισμό και την εξερεύνηση του νησιού, έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Ios Paths, από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει διαδρομές στην ηλεκτρονική του συσκευή και να περιηγηθεί στο άγριο, φυσικό περιβάλλον και τοπίο του νησιού.