Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από σήμερα στις 9.00 το πρωί οι πτήσεις σε Κατάνια που ακυρώθηκαν λόγω της χθεσινής έκρηξης της Αίτνας.

Το αεροδρόμιο σε ανάρτηση του στο twitter συνιστά στους επιβάτες “να ενημερωθούν για την κατάσταση των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες.”

H έκρηξη στην Αίτνα ανάγκασε τις ακυρώσεις πτήσεων που εξυπηρετούσαν την πόλη της Σικελίας Κατάνια, καθώς ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύτηκε στον διάδρομό της.

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου καταστούν εγγυημένες οι κανονικές συνθήκες ασφάλειας, ανέφερε το αεροδρόμιο στο Twitter την Κυριακή.

Οι πτήσεις στην πόλη στην ανατολική ακτή της Σικελίας, ανεστάλησαν μέχρι τις 9 το πρωί τοπική ώρα σήμερα Δευτέρα.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια ήταν προγραμματισμένο να είναι -το έκτο πιο πολυσύχναστο στην Ιταλία- χθες είχε 253 πτήσεις προγραμματισμένες να αναχωρήσουν και να φτάσουν, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων πτήσεων Cirium.

Ανέφερε ότι 68 πτήσεις από και προς την Κατάνια είχαν ακυρωθεί μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Από τις 44 αναχωρήσεις που επηρεάστηκαν, η Ryanair ακύρωσε 23, η ITA Airways 7 και η EasyJet 6. Η Cirium εκτιμά ότι ακυρώθηκαν επίσης 24 αφίξεις, επηρεάζοντας κυρίως τους ίδιους τρεις αερομεταφορείς.

Το ηφαίστειο ύψους 10.925 ποδιών, το ψηλότερο ενεργό στην Ευρώπη μπορεί να εκραγεί πολλές φορές το χρόνο, εκτοξεύοντας λάβα και στάχτη ψηλά πάνω από το νησί της Μεσογείου. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη ήταν το 1992.

Η έκρηξη ακολούθησε εθνική απεργία στην Ιταλία την Παρασκευή, επηρεάζοντας τις κρίσιμες υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων.