Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από την 1η Ιουλίου οι ταξιδιώτες στην Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή, καθώς ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαλέρνο-Κόστα ντα Αμάλφι (Salerno-Costa d’Amalfi).

Το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο (από το 2007), έκλεισε το 2017 για τροποποιήσεις. Ο διάδρομος προσγείωσης έχει επεκταθεί και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για ένα νέο τερματικό σταθμό επιβατών που θα ολοκληρωθεί έως το 2027.

Η ανάπτυξη του αερολιμένα θα συνεχιστεί μέχρι το 2043 και στόχος είναι να εξυπηρετεί περίπου έξι εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το Σαλέρνο-Κόστα ντα Αμάλφι βρίσκεται μόλις μία ώρα οδικώς νότια του διεθνούς αεροδρομίου της Νάπολης και 45 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Αμάλφι.
Απέχει 21 χλμ. από το Σαλέρνο, το οποίο χρησιμοποιείται ως άλλο σημείο εισόδου στην ακτογραμμή, όπου οι επισκέπτες φτάνουν με τρένο και αλλάζουν με τοπικά λεωφορεία.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα πετούν στην Ακτή Αμάλφι το 2024

Στις 11 Ιουλίου, η ισπανική οικονομική αεροπορική εταιρεία Volotea θα ξεκινήσει πτήσεις από το αεροδρόμιο.
Ο αερομεταφορέας έχει ήδη ανακοινώσει τέσσερα δρομολόγια που συνδέουν την ακτογραμμή με το Κάλιαρι, τη Βερόνα και την Κατάνια στην Ιταλία και τη Νάντη στη Γαλλία.

Οι πτήσεις της Νάντης και του Κάλιαρι θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ενώ οι πτήσεις της Βερόνας και της Κατάνιας τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθεί η easyJet με απευθείας πτήσεις από/προς το Σαλέρνο Κόστα ντ’ Αμάλφι σε Λονδίνο και στην Βασιλεία της Ελβετίας, από τις 13 Ιουλίου.

Η Ryanair “παίρνει τη σκυτάλη” τον Αύγουστο προσφέροντας 16 εβδομαδιαίες καλοκαιρινές πτήσεις σε Λονδίνο, Μιλάνο και Τορίνο, δημιουργώντας περισσότερες από 100 νέες τοπικές θέσεις εργασίας.