Δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανανέωση των παλαιότερων Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμων Σημάτων (ΗΑΣ) των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ τα οποία έχουν εκδοθεί έως και τις 17/02/2017. Υπογραμμίζεται ότι χθες 7/1/2021, ξεκίνησε η σχετική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017 (ΦΕΚ Β’ 476), όλα τα ΗΑΣ που είχαν εκδοθεί προγενέστερα αυτής λήγουν στις 17/02/2021 και ανανεώνονται με νέα σήματα, τα οποία έχουν πλέον διάρκεια ζωής τα 4 έτη.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που έχουν εκδώσει το Σήματα τους έως και την 17/02/2017 όπως αποστείλουν στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, συμπληρωμένη την Αίτηση Ανανέωσης, επισυνάπτοντας το καταθετήριο εξόφλησης του σήματος & αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας 2 όψεων.

Εν τω μεταξύ, η Βεβαίωση Μηχανολογικού (της Δνσης Μεταφορών) αποστέλλεται εκ νέου μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει μεταβολή σε βασικά χαρακτηριστικά του τουριστικού λεωφορείου (Επωνυμία ιδιοκτήτη, ΑΦΜ, Αριθμός πινακίδας, Αρ. πλαισίου.)

Επισημαίνεται ότι η αίτηση ανανέωσης βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.poet.gr.

Παράλληλα η αποστολή των δικαιολογητικών ανανέωσης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο email της Ομοσπονδίας info@poet.gr.

Σημειώνεται τέλος ότι η ΓΕΠΟΕΤ καλεί του ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Ομοσπονδίας για κάθε απαιτούμενη πληροφορία.