Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., μεγαλύτεροι μέτοχοι της οποίας είναι οι βασικοί μέτοχοι της Quest, ενώ το 25,37% ελέγχεται από τους μετόχους μειοψηφίας της τελευταίας.

Η επενδυτική εταιρεία ξεκινά τη δραστηριότητά της με χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου Quest.

Ο τελευταίος είναι “από τις πρώτες εταιρείες που αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του δημιουργώντας εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά ακινήτων”.

Βασικοί μέτοχοι της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ είναι ο Θεόδωρος Φέσσας με 49,40% και η Ευτυχία Κουτσουρέλη με 25,23% ενώ η διασπορά ανέρχεται σε 25,37%.

Ο πρόεδρος της Quest Συμμετοχών και πρόεδρος της BriQ Properties Θεόδωρος Φέσσας ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι “η πορεία της κεφαλαιαγοράς είναι βασικός δείκτης μέτρησης του δυναμισμού της οικονομίας της χώρας.

Στην Ελλάδα, που η επένδυση στα ακίνητα υπήρξε επί δεκαετίες η βασική επιλογή των πολιτών της, η επένδυση σε μετοχές των Εταιρειών Εκμετάλλευσης Ακινήτων της Περιουσίας, όπως η BriQ, συνδυάζει την προοπτική που χαρακτηρίζει τις μετοχές με την ασφάλεια που χαρακτηρίζει την ακίνητη περιουσία”.