Περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας λαμβάνουν πρόωρες κρατήσεις για τα χειμερινά τους προγράμματα διακοπών για την περίοδο 2017/18, ενώ παράλληλα εντάσσουν νέα ξενοδοχεία στο portofolio τους, με επώνυμα κυρίως σήματα.

Ειδικότερα, ο FTI έχει ενεργοποιήσει  πάνω από 2.000 ξενοδοχεία σε 100 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων μεσαίων αποστάσεων προορισμών όπως τα Κανάρια Νησιά, το Μαρόκο, το Ομάν, η Αίγυπτος και το Ντουμπάι. Ταυτόχρονα αρκετοί προορισμοί για μακρινά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, είναι επίσης διαθέσιμα.

Ο Schauinsland-Reisen δέχεται κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά και για πολλούς προορισμούς μακρινών αποστάσεων, ενώ η Bentour έχει ενεργοποιήσει περισσότερα από 1.000 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 10 χώρες, όπως η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Ντουμπάι και ο Μαυρίκιος.

Εν τω μεταξύ, οι τουριστικοί πράκτορες συνεχίζουν να φέρνουν στην αγορά περισσότερα αναγνωρισμένα ξενοδοχεία. Ο Thomas Cook άνοιξε το πρώτο του οικονομικό ξενοδοχείο Smartline σε ένα μακρινό προορισμό. Πρόκειται για το Smartline Eriyadu τριών αστέρων στις Μαλδίβες. Το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του ύφαλο και μια επαγγελματική σχολή καταδύσεων.

Επίσης ο FTI θα ανοίξει το 150 δωματίων Cactus Labranda στη Fuerteventura την 1η Ιουλίου μετά από μια ανακαίνιση, προσφέροντας στα Κανάρια Νησιά 18 ξενοδοχειακές μονάδες. Το εν λόγω τουριστικό πρακτορείο καταγράφει διψήφια άνοδο στις κρατήσεις για τα ισπανικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Dietmar Gunz.

Επιπλέον, το μοναδικό θέρετρο all inclusive στη Μάλτα, το Labranda Riviera Premium Resort & Spa, με 349 δωμάτια, θα ανοίξει ξανά στις 20 Ιουνίου μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση που κόστισε ένα διψήφιο νούμερο σε εκατομμύρια ευρώ. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν όχι μόνο παραδοσιακές προσφορές AI inclusive, όπως δωρεάν γεύματα και ποτά, αλλά και δωρεάν εκδρομές στο νησί Comino, με τη διάσημη Blue Lagoon καθώς και άλλες τοποθεσίες και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.