Με την συμμετοχή 7.033 αθλητών και αθλητριών ξεκίνησε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι, το «Cosmogym Festival & Contest», το μεγαλύτερο indoor event που διεξάγεται στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν 328 χορογραφίες από 7.033 αθλούμενους, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Special Olympics Hellas.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού και την κορυφαία διοργάνωση Γυμναστικής για όλους στη χώρα μας, τόνισε ο Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.). Αγωνίζονται αθλητές από 5 έως 85 ετών και αποτελεί μία γνήσια γιορτή του αθλητισμού και του Fair Play και η Ε.Γ.Ο. διεκδικεί από την παγκόσμια ομοσπονδία μία αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση».

Το Cosmogym 2017 είναι αφιερωμένο στην «Καρδιά του Παιδιού», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η είσοδος για το κοινό όλες τις ημέρες των αγώνων θα είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτές είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη» και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Special Olympics Hellas και του Δήμου Περιστερίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το Cosmogym και από την εφαρμογή για android smartphones “CASNetwork”.