Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε χθες ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό που αφορούσε ένα Boeing 737-800, μετά την πτώση ενός καλύμματος κινητήρα της Southwest Airlines σε πτήση εσωτερικού των ΗΠΑ.

Η πτήση επέστρεψε με ασφάλεια στο Ντένβερ, αφού το πλήρωμα ανέφερε ότι το κάλυμμα του κινητήρα έπεσε κατά την απογείωση και χτύπησε το πτερύγιο, ανέφερε η FAA.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Χιούστον με 135 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.

Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε στην πύλη.

Η Southwest Airlines είπε ότι οι ομάδες συντήρησής της θα επανεξετάσουν το Boeing 737-800, το οποίο κατασκευάστηκε το 2015.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία της καθυστέρησής τους, αλλά θέτουμε την ύψιστη προτεραιότητά μας στην απόλυτη ασφάλεια για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος είναι μια προηγούμενη γενιά του 737 από τα τελευταία μοντέλα Max.

Επί του παρόντος, η Boeing αντιμετωπίζει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές μετά την έκρηξη πάνελ από μια πτήση της Alaska Air B737 Max 9 από το Πόρτλαντ στο Όρεγκον τον Ιανουάριο.

Ο κατασκευαστής την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι είχε πληρώσει αρχικά 160 εκατομμύρια δολάρια στην αεροπορική εταιρεία για να καλύψει τα χαμένα κέρδη πρώτου τριμήνου ως αποτέλεσμα του συμβάντος.