Η αriston academy, η μοναδική ακαδημία για καθηγητές στην Ευρώπη, δημιούργημα της the αriston project, εγκαινιάζει τη δραστηριότητά της με τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Λεμεσό στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2015, αντίστοιχα.Η the αriston project αποτελεί φορέα εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αποτελεί συγγενές εταιρικό σχήμα της βορειοελλαδικής εταιρείας hyphen SA.

Η αriston academy απευθύνεται σε καθηγητές της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης, με στόχο να τους δώσει τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν την εκπαιδευτική γνώση στους μαθητές τους.

Τα οφέλη για τους καθηγητές είναι πολυδιάστατα, καθώς όχι μόνο αναβαθμίζεται ο τρόπος και τα μέσα διδασκαλίας τους, αλλά ταυτόχρονα αυξάνεται κατακόρυφα η δημοφιλία των μαθημάτων τους, γεγονός που συμβάλλει στην πρόοδο των μαθητών τους.

Μέσω της αriston academy, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν πολύ καλύτερη γνώση του εργασιακού περιβάλλοντός τους, εντοπίζουν και αξιοποιούν ευκαιρίες εργασίας, επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα του academic networking και βελτιώνουν το εισόδημά τους. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους καταρτιζόμενους καθηγητές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τα πιο εξελιγμένα, πρωτοποριακά και καινοτόμα εργαλεία, τις πιο σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας.

Στα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην αriston academy συγκαταλέγονται η πεντάμηνη κατάρτιση στο Differentiated Instruction Course της the αriston project με 5 συνεδρίες flipped classroom και η συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης. Επίσης, παρέχεται πρόσβαση στην e-learning πλατφόρμα της the αriston project, συμμετοχή σε events κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και κατάρτιση σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας, περιεχομένου και επαγγελματικών εξελίξεων. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, προσφέρεται συνεχής υποστήριξη με σχέδια μαθήματος και τεστ επικοινωνιακού και διδακτικού προφίλ του καθηγητή. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.