Περίπου πέντε χρόνια μετά την πτώση ενός αεροπλάνου της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις στις 24 Μαρτίου 2015, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 150 συνολικά επιβάτες, η πρώτη δίκη εναντίον της Lufthansa θα ξεκινήσει στο περιφερειακό δικαστήριο του Έσσεν στις 6 Μαΐου. Ο πιλότος λέγεται ότι σκόπιμα οδήγησε το αεροσκάφος στο βουνό.

Γίνονται διαπραγματεύσεις για τις αγωγές των συγγενών των νεκρών επιβατών επί οτυ παρόντος. Οι αγωγές είναι εναντίον της Lufthansa και εναντίον της Lufthansa Aviation Training USA, μιας σχολής πτήσεων στις ΗΠΑ. Λέγεται ότι ο πιλότος που προφανώς υπέφερε από κατάθλιψη εκπαιδεύτηκε εκεί.

Οι ενάγοντες κατηγορούν τη σχολή πτήσεων και τη Lufthansa για αποτυχίες στις διαδικασίες τους και απαιτούν υψηλότερες πληρωμές για τον πόνο και την ψυχική oδύνη από εκείνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τη Lufthansa.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η υποχρέωση ιατρικής παρακολούθησης των συγγενών θα μπορούσε πιθανόν να είναι καθήκον της κυβέρνησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η σχολή πτήσεων και η Lufthansa θα ήταν λάθος αποδέκτες της αγωγής και των επακόλουθων εξόδων και υποχρεώσεων.

Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου που ορίστηκε για τις 6 Μαΐου 2020, δεν αναμένεται τελική απόφαση.