Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία και τα βασικά θέματα της ανθεκτικότητας, της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας είναι τα κυρίαρχα θέματα του συνεδρίου ITB Berlin 2022.

Η εμπορική έκθεση ανοίγει σε δύσκολους καιρούς: ο κόσμος έχει ήδη βιώσει δύο χρόνια πανδημίας του κοροναϊού – τώρα ο τρομερός πόλεμος στην Ουκρανία επισκιάζει τα παγκόσμια γεγονότα.Από την έναρξή της το 1966, η ITB Berlin αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για τη διεθνή ταξιδιωτική βιομηχανία και μαζί με τον τουρισμό αντιπροσωπεύει τη διεθνή κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και την ειρήνη.

Με την έναρξη του εικονικού συνεδρίου ITB Berlin Convention, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου, η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο εγκαινιάζει μια νέα ιδέα εκδήλωσης.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, υψηλόβαθμοι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τα πιο πιεστικά θέματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας από κάθε άποψη.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η πανδημία και οι επιπτώσεις της, καθώς και οι προκλήσεις των γεωπολιτικών συγκρούσεων και κρίσεων. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το στούντιο της Messe Berlin στη διεύθυνση itb.com. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα itb.com/ticketshop.

Η εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου με συντονίστρια την Katie Gallus θα ξεκινήσει τις εκδηλώσεις στις 8 Μαρτίου στις 9 π.μ. Μαζί της θα είναι ο Martin Ecknig, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin, η Α.Ε. Prof. Dr. Levan Izoria, έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Γεωργίας στη Γερμανία, ο οποίος εκπροσωπεί το φετινό Convention & Culture Partner Georgia, ο Peter Kautz, MD της Statista Q, και ο Norbert Fiebig ως πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων (DRV).

Κατά τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, την Τρίτη το επίκεντρο είναι τα πιεστικά θέματα της ανθεκτικότητας και του μέλλοντος, την Τετάρτη το θέμα είναι η ψηφιοποίηση και την Πέμπτη η βιωσιμότητα.

Σε συνολικά 102 πάνελ, διαλέξεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις Τύπου των εκθετών και συζητήσεις, 223 κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εταιρείες θα αξιολογήσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ταξιδιωτική βιομηχανία. Στις 8 Μαρτίου, στις 11 π.μ., ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα Dr. Robert Habeck θα πραγματοποιήσει τη φετινή κεντρική ομιλία του υπουργού της ITB.

“Περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας φαίνεται ότι μπορεί τελικά να φτάσει στο τέλος της”, δήλωσε ο Martin Ecknig, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin.

“Ωστόσο, ο κόσμος κάνει μια σχεδόν απρόσκοπτη μετάβαση σε μια άλλη παγκόσμια σύγκρουση, τις συνέπειες της οποίας μπορούμε προς το παρόν να φανταστούμε μόνο αόριστα. Αυτό που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι ζούμε σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών.

Ως σταθερό μέλος της τουριστικής βιομηχανίας και με φόντο όλες τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα, με την ITB Berlin είμαστε τουλάχιστον σε θέση να προσφέρουμε στον κλάδο έναν προσανατολισμό και έναν αντίστοιχο χώρο διαλόγου”.

Η ευρεία πολιτιστική κληρονομιά και τα φυσικά αξιοθέατα της Γεωργίας

Το 2022 η Γεωργία είναι ο εταίρος του Convention & Culture Partner στην ITB Berlin, ενώ την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί σε ένα ευρύτερο κοινό ως η επίσημη χώρα υποδοχής της κορυφαίας ταξιδιωτικής έκθεσης.

Πρόκειται για μια ακόμη φάση της τριετούς συνεργασίας με την ITB Berlin. Έτσι, μαζί με τον David Ruetz, επικεφαλής της ITB Berlin, η Mariam Kvrivishvili, βουλευτής, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας, θα ανοίξει το Συνέδριο της ITB Berlin. Πέρυσι, η Γεωργία είχε ήδη συναρπάσει τους επισκέπτες ως εταίρος της ITB Berlin για την περιπέτεια και την αειφορία.

Η χώρα έχει πληθυσμό 3,7 εκατομμύρια κατοίκους και είναι δημοφιλής στους επισκέπτες λόγω του πλούτου των πολιτιστικών αξιοθέατων, της ποικιλίας των αρχιτεκτονικών στυλ στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, των ορεινών όγκων, των μοναστηριών στις πλαγιές των λόφων, των παραλιών στη Μαύρη Θάλασσα και της αρχαίας αμπελουργικής περιοχής Καχέτι.

Δικτύωση και επιχειρήσεις στην Ημέρα Ψηφιακών Επιχειρήσεων στις 17 Μαρτίου

Η ITB Berlin 2022 δεν θα τελειώσει μετά το τριήμερο συνέδριο, το οποίο θα ακολουθήσει η Digital Business Day στις 17 Μαρτίου. Ως πλατφόρμα δικτύωσης,  προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης ένας προς έναν, συναντήσεις ήχου-βίντεο, πληροφορίες σχετικά με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις και προβλέψεις, καθώς και εταιρικές ειδήσεις κατά παραγγελία και αυτοματοποιημένο speed-dating.

Η εικονική μορφή αποτελεί καταλύτη για τα επιχειρηματικά δίκτυα και επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις και τη δικτύωση. Προσφέρει επίσης στις εταιρείες πολυάριθμες ευκαιρίες για τη χορηγία της εικονικής μορφής. Η εκδήλωση θα συμπληρωθεί από το IPK World Monitor με παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις και προβλέψεις για το 2022, καθώς και παρουσιάσεις εταιρειών, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω του προγράμματος on-demand. Τα εισιτήρια για την Digital Business Day διατίθενται στη διεύθυνση itb.com/ticketshop.

IPK International: Παγκόσμια ταξίδια 2021 & οδικός χάρτης για το 2022

Στο Digital Business Day στις 17 Μαρτίου, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας World Travel Monitor® σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ο Rolf Freitag, CEO της IPK International, θα αναφερθεί στη χρονιά των ταξιδιών το 2021.

Πώς τα πήγαν τα διεθνή ταξίδια σε παγκόσμιο επίπεδο το δεύτερο έτος της πανδημίας; Σε ποιες αγορές ταξιδιών και διακοπών παρατηρείται ήδη ανάκαμψη; Επιπλέον, ο Rolf Freitag θα μιλήσει επίσης για την τρέχουσα επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν. Ποιες είναι οι πιθανότητες να αλλάξει η κατάσταση το 2022; Ποιοι προορισμοί θα έχουν ιδιαίτερη ζήτηση τους επόμενους μήνες; Και ποια είδη διακοπών θα είναι τα πιο δημοφιλή φέτος; Το World Travel Monitor® είναι η πιο ολοκληρωμένη έρευνα στον κόσμο σχετικά με τις τάσεις των εξερχόμενων ταξιδιών στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια, τη Νότια και την Κεντρική Αμερική. Με τις έρευνές της, καλύπτει περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας ζήτησης για διεθνή ταξίδια.