Αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου, θα είναι σε άμεση κάλυψη η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά και της Κρήτης με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, μετά την απευθείας ανάθεση της γραμμής στη ναυτική εταιρεία «ΑΒΛΕΜΟΝ» με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ» που προχώρησε το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας.

Τα δρομολόγια είχαν σταματήσει λόγω λήξης των συμβάσεων και χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έμειναν για τέσσερις μέρες, οι κάτοικοι των Αντικηθύρων, μέχρι το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας παρά τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξεύρεση των πιστώσεων να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση της γραμμής από αύριο στην εταιρεία του πλοίου «ΙΟΝΙΣ» με τα ίδια δρομολόγια και ποσά επιδότησης που είχαν δοθεί και στην προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγιά του και το «Πορφυρούσα» που καλύπτει τα δύο νησιά από τη Νεάπολη Βοιών.

Ο νέος διεθνής τακτικός διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής από Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, Γύθειο μέχρι 31/10/2018 έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου.