Για πρώτη φορά μετά το 1998 και την αιματηρή σύγκρουση Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, θα πραγματοποιηθούν ξανά πτήσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Lufthansa, Eurowings.
Ο αεροπορικός δεσμός μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου επιστρέφει μετά από 22 χρόνια, χάρις στην διπλωματική βοήθεια των ΗΠΑ και του ομίλου Lufthansa.
Την ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, υπέγραψαν χθες στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, εκπρόσωποι της Σερβίας, του Κοσσυφοπεδίου, των ΗΠΑ και του ομίλου Lufthansa.
Η πτήση μεταξύ της πρωτεύουσας της Σερβίας στο Βελιγράδι και της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα διαρκεί μόλις 25 λεπτά.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το Βελιγράδι είναι “έτοιμο να ακολουθήσει περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους στα Βαλκάνια”.
Από την πλευρά του ο ηγέτης του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, χαιρέτισε τη συμφωνία ως “ένα σημαντικό βήμα για την κυκλοφορία των πολιτών και την διαδικασία εξομάλυνσης”.