Στην αξιοποίηση του Ξενία Καρτερού στο Ηράκλειο προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με την προκήρυξη διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης, ώστε να λειτουργήσει ξανά.

Η εν λόγω κίνηση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδιασμού που υλοποιεί η ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση των Ξενία και άλλων τουριστικών ακινήτων στη χώρα.

Πρόκειται για ξενοδοχειακά κτίρια που βρίσκονται σε προσεκτικά επιλεγμένες θέσεις -όπως όλα τα Ξενία, άλλωστε-, σε δημοφιλείς και μη προορισμούς και για τα οποία είχαν προηγηθεί κι άλλες προσπάθειες αξιοποίησης, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Η πρώτη φάση του ανοιχτού διαγωνισμού, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος άνοιξε στις 16 Οκτωβρίου και η προθεσμία εκπνέει στις 16 Ιανουαρίου 2024.

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 115.000 ευρώ. Το Ξενία Καρτερού είναι ένα συγκρότημα 7 κτηρίων σε σχήμα Π που κατασκευάστηκε το 1961. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Καρτερού στο Ηράκλειο, σε γήπεδο περίπου 82 στρεμμάτων. Έχει εμβαδόν 2.570 τ.μ. και δυναμικότητα 84 κλινών (42 δίκλινα), με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία.

Η παραθαλάσσια έκταση, στην οποία βρίσκεται το Ξενία, είχε παραχωρηθεί το 1992 από τον ΕΟΤ στο Δήμο Ηρακλείου και τις πρώην Κοινότητες Ελιάς και Καλλιθέας, με σκοπό να την αξιοποιήσουν για ανάγκες αναψυχής πολιτισμού και αθλητισμού.