Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Σιγκαπούρη (Singapore Tourism Board) είναι ο πρώτος τουριστικός συνεργάτης παγκοσμίως στο πρόγραμμα ARCore Early Access της Google, για ξεναγήσεις με τεχνητή νοημοσύνη.

Τα τελευταία χρόνια η υιοθέτηση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον χώρο των ταξιδιών, του τουρισμού και των αξιοθέατων, είναι η τάση που κερδίζει έδαφος.

Σε αντίθεση με την αρχική πεποίθηση, αυτά τα εργαλεία δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για να αντικαταστήσουν τα ταξίδια, αλλά για να βελτιώσουν την εμπειρία προσθέτοντας ένα επίπεδο διαδραστικότητας και προσβασιμότητας σε έναν προορισμό.

Η Google κυκλοφόρησε το ARCore Geospatial API το 2022 για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν παγκόσμιες εμπειρίες.

Το API παρέχει πρόσβαση στην παγκόσμια τοπική προσαρμογή, η ίδια τεχνολογία που τροφοδοτεί το Live View στους Χάρτες Google από το 2019.
Με βάση την Υπηρεσία Οπτικής Θέσης (VPS) της Google, οι προγραμματιστές μπορούν να παρακολουθούν τη θέση, τον προσανατολισμό και να τοποθετούν εικονικό περιεχόμενο στον πραγματικό κόσμο με ρεαλιστικό φωτισμό και φυσική.

Χρησιμοποιεί επίσης μια ποικιλία τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για να αντιστοιχίσει εικόνες από το σαρωμένο περιβάλλον με το μοντέλο για τον κόσμο που αποτελείται από τρισεκατομμύρια τρισδιάστατα σημεία από εικόνες Street View.

Αυτό σημαίνει ότι για τους χρήστες, στρέφοντας μόνο την κάμερα τους, η συσκευή τους καταλαβαίνει ακριβώς πού βρίσκεται, προς ποια κατεύθυνση είναι στραμμένη και πού πρέπει να εμφανίζεται το περιεχόμενο AR, σχεδόν αμέσως.

Οι μεγαλύτερες ταχύτητες Διαδικτύου, καθώς και η υιοθέτηση του 5G, σίγουρα ενισχύουν την εμπειρία.

Με αυτή τη νέα ξενάγηση AR στην εφαρμογή Visit Singapore, οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν το Merli, την αγαπημένη τουριστική μασκότ της Σιγκαπούρης σε μια καθηλωτική περιήγηση στα εμβληματικά ορόσημα της Σιγκαπούρης και στα κρυμμένα πετράδια.
Χρησιμοποιώντας τόσο το Unity όσο και το ARCore Streetscape Geometry API.
Κάθε στάση διαθέτει μια εμπειρία AR που επιτρέπει στους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν με τη Σιγκαπούρη με νέους τρόπους. Από την ανακάλυψη του καλύτερου τοπικού φαγητού για μικροπωλητές μέχρι την αποκάλυψη της ιστορίας μέσα από σκηνές από το παρελθόν.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της περιοδείας λαμβάνει χώρα στο Victoria Theatre and Concert Hall, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα κουαρτέτο εγχόρδων μεγαλύτερο από τη ζωή που παίζει πάνω από το εθνικό μνημείο. Το Visual Positioning System της Google τροφοδοτεί τα ακριβή εφέ AR.

Δείτε το βίντεο με τις ξεναγήσεις της Google με τεχνητή νοημοσύνη