Στη δημιουργία ενός αγροκτήματος για τη συγκομιδή προϊόντων για τα εστιατόρια, τα μπαρ και το σπα του προχωράει το Meliá Chiang Mai. Το ξενοδοχείο 260 δωματίων αναμένεται να ανοίξει στις 8 Απριλίου στον ορεινό βορρά της Ταϊλάνδης. Το εν λόγω brand έχει αγκαλιάσει το κοινωνικό κίνημα από το αγρόκτημα στο τραπέζι.

Το ξενοδοχείο έχει συνεργαστεί με το ORI9IN The Gourmet Farm. Πρόκειται για ένα γκουρμέ βιολογικό αγρόκτημα 80 εκταρίων που βρίσκεται στην κοντινή περιοχή San Sai. Την επίβλεψη έχει ο σεφ που έγινε βιώσιμος αγρότης James Noble και η γυναίκα του Μέι.

Ο Noble έχει εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα συνεργαστεί με ντόπιους αγρότες για να καλλιεργήσει μια σειρά από φρούτα, λαχανικά και βότανα για το ξενοδοχείο. Η φάρμα θα έχει έκταση 0,8 εκτάρια.

Θα καλλιεργεί διάφορα είδη ντομάτας, φύλλα σαλάτας και εξειδικευμένα υλικά που διαφορετικά θα έπρεπε να εισαχθούν από την Ισπανία.

Η συνεργασία αποτελεί τον κεντρικό άξονα του προγράμματος 360° Cuisine της Meliá Chiang Mai.

Το ξενοδοχείο στοχεύει να συνεργαστεί στενά με ντόπιους αγρότες για να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα και να ενθαρρύνουν την ηθική παραγωγή.