Ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο ζήτησε συγγνώμη και αφαίρεσε τις πινακίδες οι οποίες ανέγραφαν “μόνο για Ιάπωνες” και “μόνο για αλλοδαπούς” από τους ανελκυστήρες, για λόγους προφύλαξης κατά του Covid -19,  ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

Το Τόκιο εισήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 12 Ιουλίου καθώς εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες δεκάδων χιλιάδων αθλητών και αξιωματούχων  για την εξάπλωση του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των αγώνων της 23ης Ιουλίου με 8ης Αυγούστου.

 

«Το ξενοδοχείο Akasaka Excel Hotel Tokyu στο κέντρο του Τόκιο τοποθέτησε τις πινακίδες την Παρασκευή, ανταποκρινόμενο στις οδηγίες των διοργανωτών του Τόκιο 2020, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μετακινήσεις των επισκεπτών που σχετίζονται με τους Αγώνες θα διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους που διαμένουν στο ξενοδοχείο» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος  του ξενοδοχείου.

 

Εντωμεταξύ, Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

 

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου , ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να γίνουν διακρίσεις εις βάρος των αλλοδαπών.

 

“Προσπαθήσαμε να το κάνουμε εύκολα κατανοητό, αλλά καταλήξαμε να προκαλούμε παρεξηγήσεις”, δήλωσε σχετικά. Είπε ότι οι πινακίδες απομακρύνθηκαν το πρωί της Κυριακής και το ξενοδοχείο συζητά τώρα με τα κεντρικά του γραφεία για την αντικατάσταση τους.

Σκληρή η κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

Οι πινακίδες προκάλεσαν σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Twitter να γράφει : “Το απαρτχάιντ αναβίωσε στην Ιαπωνία”.

 

Ένας άλλος παρομοίασε τις πινακίδες με τα αμερικανικά μέτρα του “Τζιμ Κρόου”, τα οποία έκτοτε ακυρώθηκαν από τα δικαστήρια και αποσκοπούσαν στο να μην επιτρέψουν στους μαύρους να ψηφίσουν στο βαθύ Νότο των ΗΠΑ.

 

 

Η Ιαπωνία δεν έχει δει την εκρηκτική επιδημία του κορωνοϊού που παρατηρείται αλλού, αλλά έχει καταγράψει περισσότερα από 815.440 κρούσματα και σχεδόν 15.000 θανάτους.

 

Μόνο το Τόκιο κατέγραψε 614 νέα κρούσματα την Κυριακή, την 22η συνεχόμενη ημέρα αύξησης από εβδομάδα σε εβδομάδα.

 

Η ανάπτυξη του εμβολιασμού στην Ιαπωνία ξεκίνησε αργά και παρόλο που αργότερα επιταχύνθηκε, οι δυσλειτουργίες στον εφοδιασμό δημιουργούν καθυστερήσεις.

Μόνο το 28% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του  εμβολίου.

 

Υπενθυμίζουμε οτι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα διςξαχθούν χωρίς θεατές.