santorinh1Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη από εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας Μεταξά, η οποία του χρόνου συμπληρώνει 40 χρόνια δραστηριότητας στον ξενοδοχειακό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, το ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα αναπτυχθεί σε έκταση 24 στρεμμάτων στην περιοχή της Οίας θα έχει δυναμικότητα 43 δωματίων και σουιτών. Πέραν των εγκαταστάσεων διαμονής, θα διαθέτει ένα εστιατόριο, ενώ σε δεύτερη φάση θα δημιουργήσει μία μικρή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η εταιρεία υπολογίζει να ανοίξει το ξενοδοχείο τον Μάιο του 2016. Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος θα φθάσει σε 7 εκατ. ευρώ. Σήμερα στην οικογένεια Μεταξά ανήκουν δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη, το Creta Maris Beach Resort και το Club Magic Life Candia Maris Imperial. Σε ό,τι αφορά το Creta Maris, το 2016 θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του, το οποίο υλοποιείται σταδιακά κατά τις χειμερινές περιόδους.

Η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να λειτουργήσει το Creta Maris με μία νέα φιλοσοφία, βασισμένη στην ανάδειξη της κρητικής φιλοξενίας και στη διάθεση προς τους επισκέπτες όσο γίνεται περισσότερων κρητικών και άλλων ελληνικών προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα τα κρητικά και άλλα ελληνικά προϊόντα να καλύπτουν πλέον ποσοστό 71% των αναγκών σε προμήθειες της μονάδας. Προϊόντα όπως κρασί, μέλι, νερό, είδη άρτου και γλυκά έχουν ελληνική προέλευση σε ποσοστό άνω του 90%. Παράλληλα, η ιδιοκτησία της μονάδας έχει υιοθετήσει μία σειρά πρακτικών αειφορίας. Σε ό,τι αφορά την άλλη μονάδα στην Κρήτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπογράφηκε πρόσφατα νέα συμφωνία συνεργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του υπό την ομπρέλα της Club Magic Life, μιας ξενοδοχειακής επωνυμίας που ελέγχεται από την Tui. H συμφωνία είναι για τρία χρόνια, έως και τη σεζόν του έτους 2017.

Στάθης Κουσουνής

kathimerini