Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η ξενοδοχειακή αγορά της Πορτογαλίας, καθώς μόνο στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έχουν γίνει αποδεκτές 40 νέες άδειες για νέα σχέδια ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας δεδομένων Confidencial Imobiliário, από το 2015 έχουν καταγραφεί 204 ξενοδοχεία, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο αριθμός των έργων αυξήθηκε κατά 60% το 2017 και ανήλθε σε 80 νέα ξενοδοχεία, μετά από αύξηση 47% το 2016 και 34 έργα το 2015.

Η αυξανόμενη προσφορά των ξενοδοχείων είναι σύμφωνη με την τουριστική άνοδο στην Πορτογαλία, ιδιαίτερα στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αποκαλύπτουν ότι ο τουριστικός τομέας της Πορτογαλίας συγκέντρωσε έσοδα ύψους 17 δισεκατ. δολαρίων (περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2017, κατακτώντας ακόμη και την Ελλάδα και φτάνοντας στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Το Πόρτο είναι η πιο δραστήρια πόλη στην προσφορά ολοκαίνουργιων ξενοδοχείων (11 κατά το πρώτο εξάμηνο), σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των νέων μονάδων στη Λισαβόνα (πέντε).