Η θετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη και η ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γραμματείας, μέσα από την απαγγελία σπουδαίων κειμένων, λόγων και έργων, μεγάλων φιλοσόφων, πολιτικών και τραγικών ποιητών είναι η βασικοί στόχοι της συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής &  Αργοσαρωνικού και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας και στο χώρο όπου βρίσκεται η έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου («Μουσείο»), παρουσιάστηκαν, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, επιλεγμένα αποσπάσματα από τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν».

Τα δρώμενα διοργανώνει η ΕΞΑΑΑ για τρίτο χρόνο, με συνδιοργανωτή το ΔΑΑ, και αποτελούν μια μη κερδοσκοπική δράση που απευθύνεται σε τουρίστες και κατοίκους της Αθήνας, οι οποίοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα – χωρίς εισιτήριο.

Λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 13.00), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία (Αρχαία Αγορά Στοά Αττάλου όλο το Σεπτέμβριο και Μουσείο Ακρόπολης όλο τον Οκτώβριο) και σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά), επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας.

Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόσο η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς όσο και ο CEO του ΔΑΑ κύριος Γιάννης Παράσχης, η Αθήνα έχει ανάγκη να εμπλουτίζει διαρκώς την προσφορά της προς τους ξένους επισκέπτες, αλλά και προς τους κατοίκους της, με ποιοτικές δράσεις.
Για το «θεσμό» των δρώμενων στην πόλη και τις θετικές εντυπώσεις των τουριστών από τη δράση, μίλησε η κυρία Δήμητρα Χατούπη.
«Τα δρώμενα «Οι πέτρες μιλούν» έχουν πλέον δημιουργήσει θεσμό για την Αθήνα, η επιτυχία τους μάλιστα επιβραβεύθηκε και από το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ενέταξε τη δράση στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη».