Επέστρεψε στην κερδοφορία η Delta Air Lines το πρώτο τρίμηνο, μετά το αρνητικό κλείσιμο του 2023, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που εξέδωσε ο αερομεταφορέας, ξεπερνώντας μάλιστα τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 37 εκατ. δολ., ή 6 σεντς ανά μετοχή, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από ζημία 363 εκατ. δολ., ή 57 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 288 εκατ. δολ. έναντι 235 εκατ. της πρόβλεψης, με 0,45 δολ. ανά μετοχή έναντι 0,36 δολ. αναμενόμενα, ενώ αυξήθηκαν από τα 163 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα έσοδα που έφτασαν τα 12,6 δισ. δολ. έναντι αναμενόμενων 12,5 δισ. δολ., αυξήθηκαν κατά 6% από πέρυσι ενώ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλoς κ. Ed Bastian δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε ισχυρές κρατήσεις τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικά ταξίδια. «Οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια», τόνισε σε συνέντευξή του.

Η Delta έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις, όπως και άλλες εταιρείες, μετά από μία “φρενίτιδα” προσλήψεων στον απόηχο της πανδημίας, και εστιάζει περισσότερο στην αποτελεσματικότητα. Ο Bastian επισήμανε πως ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας θα αυξηθεί ελαφρώς σε σύγκριση με το 2023.