Από σήμερα 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου υποβάλλονται στα ΚΕΠ οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες-δικαιούχους, ενώ από τις 5 Ιουλίου μέχρι τις 25 Ιουλίου, υποβάλλουν φακέλους οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ. Τα αποτελέσματα αναμένονται την 1η Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι η συνολική δαπάνη ξεπερνάει, για το 2017, τα 14 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

• Στο εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 άτομα θα πραγματοποιήσουν 4ήμερες εκδρομές.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων θα ενταχθούν 66.000 άτομα.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων θα ενταχθούν 175.000 άτομα. Η προμήθεια δωρεάν βιβλίων της επιλογής τους, γίνεται από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων θα ενταχθούν 1.300 πολύτεκνες μητέρες.

• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών θα ενταχθούν 20.000 άτομα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν περίπου 1,2 εκατομμύρια δικαιούχοι.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, εφ’ όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι).

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι για να παραλάβουν το δελτίο κοινωνικού τουρισμού από οποιοδήποτε ΚΕΠ πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) για να μπορούν οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.