Με ένα e-mail με “συγγνώμη” και οδηγίες η Ryanair εξηγεί στους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων της τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τους κανονισμούς EU261.

Ποιά είναι αυτά και τι θα κάνει η εταιρεία, δείτε αναλυτικά.

Η Ryanair υποχρεούται να προσφέρει στους πελάτες με διακοπή (σε ακυρωμένες πτήσεις) την επιλογή πλήρους επιστροφής χρημάτων ή επαναπροσανατολισμού στον τελικό προορισμό τους ως εξής:

(A) Επιλογή επιστροφής χρημάτων:
Θα δοθεί πλήρης επιστροφή του αχρησιμοποίητου τομέα πτήσεων και των συναφών αμοιβών. Εάν η διαταραγμένη πτήση είναι ο εξερχόμενος τομέας, στους πελάτες θα προσφερθεί επίσης πλήρης επιστροφή του τομέα επιστροφής.

(Β) Επιλογές αναδρομολόγησης:
Η Ryanair θα προσφέρει σε όλους τους διαταραγμένους πελάτες την ακόλουθη σειρά επιλογών επανακαταχώρισης.
1. Πρώτον, μετακινήστε τον πελάτη στην επόμενη διαθέσιμη πτήση Ryanair στην ίδια διαδρομή.
Αν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη την ίδια ή την επόμενη μέρα, τότε.

2. Μετακινήστε τον πελάτη στην επόμενη διαθέσιμη πτήση Ryanair από / προς κατάλληλο εναλλακτικό αεροδρόμιο (για παράδειγμα: Luton ή Gatwick στην περίπτωση του Stansted).
Αν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη την ίδια ή την επόμενη μέρα, τότε.

3. Προσφέρετε την επανακαταχώριση του πελάτη σε οποιαδήποτε από τις συμφωνηθείσες αεροπορικές εταιρείες εταίρους διακοπής της πτήσης προς τον προορισμό τους ως εξής:
Αεροπορικές εταιρείες Easyjet, Jet2, Vueling, Cityjet, Aer Lingus, Norwegian ή Eurowings.
Αν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη την ίδια ή την επόμενη μέρα, τότε.

4. Προσφέρετε την επανακατασκευή του πελάτη σε οποιαδήποτε συγκρίσιμη εναλλακτική μεταφορά (άλλη αεροπορική πτήση, τρένο, λεωφορείο ή ενοικίαση αυτοκινήτου) με το κόστος αυτού του συγκρίσιμου εισιτηρίου μεταφοράς να αξιολογείται κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ΕΕ261, η Ryanair θα αποζημιώσει επίσης κάθε λογικό ποσό των εξόδων που πραγματοποίησαν οι πελάτες ως αποτέλεσμα αυτών των ακυρώσεων πτήσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει ένα έντυπο απαίτησης από το EU261 από πελάτες που υποστηρίζονται από αρχικές αποδείξεις.

Εάν οποιοσδήποτε πελάτης της Ryanair σε μία από αυτές τις διαταραγμένες πτήσεις πιστεύει ότι μπορεί να έχει επιλέξει μια επιλογή που δεν ήταν κατάλληλη γι ‘αυτές ως αποτέλεσμα κάποιας παρερμηνείας των δικαιωμάτων τους EU261, τότε θα πρέπει να γράψουν απευθείας στον Διευθυντή Υπηρεσιών Πελατών της Ryanair και η Ryanair θα βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα και τα δικαιώματα της EU261.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Ζητούμε συγγνώμη και πάλι ειλικρινά για τη διαταραχή και την αναστάτωση που σας προκάλεσαμε.

Την περασμένη εβδομάδα επιστρέψαμε πάνω από το 97% των πελατών που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις της 18ης Σεπτεμβρίου.

Αυτή την εβδομάδα (μέχρι το κλείσιμο των εργασιών την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου), θα έχουμε επιστρέψει / αποπληρώσει πάνω από το 90% των 400.000 πελατών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις αλλαγές προγράμματος (στις πτήσεις μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018) στις 27 του μήνα.

Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος πελάτης έχει λάβει ένα ταξιδιωτικό κουπόνι για πτήση μιας διαδρομής €40 (επιστροφή €80) για ταξίδια από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο.

Έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την ακρίβεια των πτητικών λειτουργιών μας.

Τις τελευταίες 7 ημέρες έχουμε εκμεταλλευτεί πάνω από 15.000 πτήσεις με πάνω από το 96% των πρώτων αναχωρήσεων πρωινού κύματος που λειτουργούν εγκαίρως ή με μηδενικές ακυρώσεις πτήσεων.

Έχουμε αναλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών και προχωράμε τώρα στη διεκπεραίωση και επιτάχυνση όλων των αξιώσεων EU261 από τους πελάτες που επηρεάζονται.

Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε όλες αυτές τις αξιώσεις εντός 21 ημερών από την παραλαβή και ελπίζουμε να διευθετηθούν όλες αυτές οι απαιτήσεις πριν από τα τέλη Οκτωβρίου “.