Ο τουριστικός προορισμός Ιωάννινα – Ήπειρος, έγινε σημείο αναφοράς σε Παρίσι και Λυών. με το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στη Γαλλία στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων.

Βασικός στόχος, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο της δυναμικής διείσδυσης στη γαλλική αγορά που επιχειρεί η πόλη των Ιωαννίνων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και οργάνωση, έχει καταθέσει υποψηφιότητα και διεκδικεί με αξιώσεις τη φιλοξενία-διεξαγωγή του επερχόμενου Συνέδριου Τουριστικών Πρακτόρων Γαλλίας και Περιχώρων για το έτος 2019.

Το τετραήμερο του οδοιπορικού στις δύο Γαλλικές πόλεις αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες δράσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος «Ιωάννινα-Ήπειρος» κι έγινε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης, διπλωματικών Αρχών, των ελληνικών Κοινοτήτων, Γραφείων του ΕΟΤ, επαγγελματικών Ενώσεων του Τουρισμού και του Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, bloggers.