Χάρη στο άνοιγμα περισσότερων αεροπορικών διαδρομών και το μειωμένο κόστος των παγκόσμιων ταξιδιών, η γη δεν φαινόταν ποτέ μικρότερη.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνονται και αυξάνεται ο αριθμός των διακοπών σε μεγάλες αποστάσεις. Ταυτόχρονα αυξάνεται και η επίγνωση του αντίκτυπου που έχουν τα ταξίδια στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες.

Τα κοινωνικά ζητήματα θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους επιλεγμένους προορισμούς

Σε έρευνα της Booking.com, αποκαλύπτεται ότι οι ταξιδιώτες θα ασχοληθούν περισσότερο με τα κοινωνικά, πολιτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα των προορισμών και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο αν θα επιλέξουν να επισκεφθούν.
Το 58% θα επέλεγε να μην επισκεφθεί ένα μέρος εάν αυτό θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους.
Το 49% δίνει προτεραιότητα στα κοινωνικά ζητήματα κατά την εξέταση ενός προορισμού.

Ταξίδια για στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε αναπτυσσόμενες χώρες

Περισσότεροι τουρίστες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν και να υποστηρίξουν τις τοπικές γυναικείες επιχειρήσεις στα ταξίδια τους. Αυτό εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Οι γυναικείες επιχειρήσεις σημειώνουν αύξηση στις κρατήσεις και οι επισκέπτες σε αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκουν τρόπους να προσεγγίσουν τις τοπικές γυναίκες, είτε μέσω της παροχής των απαραίτητων αναλωσίμων είτε μέσω της αγοράς αναμνηστικών από τοπικές γυναίκες εμπόρους και καλλιτέχνες.

Εθελοντικές διακοπές

Σύμφωνα με την έρευνα της Booking.com, το ενδιαφέρον για ταξίδια που οδηγούν στην εμπειρία εξακολουθεί να αυξάνεται, ενώ το 54% επιθυμεί να συμμετάσχει εθελοντικά στις επόμενες διακοπές.
Αυτή η αύξηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη Generation Z, η οποία, αντιμέτωπη με αυξημένα δίδακτρα, επιλέγει να αποκτήσει εμπειρία ζωής έξω από την τάξη.

Δραστηριότητες για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραμονής

Η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης των πλαστικών αποβλήτων έχει καταστεί ένα από τα βασικά ζητήματα αειφορίας και οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Σύμφωνα με την έρευνα της Booking.com, το 86% των παγκόσμιων ταξιδιωτών είναι διατεθειμένοι να περιορίσουν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο του ταξιδιού τους , είτε συμμετέχοντας σε προγράμματα καθαρισμού παραλιών είτε κάνοντας κράτηση σε φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα.

Αποφυγή κορεσμένων προορισμών

Εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ευχαρίστηση να επισκεφτείτε έναν προορισμό ή αξιοθέατο γεμάτο με άλλους ανθρώπους όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν μέρη χωρίς υπερτουρισμό.