Περίπου 850.000 Κινέζοι τουρίστες αναμένονται φέτος να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το ένα τρίτο του 2019

Ο Chris Thompson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brand USA, του οργανισμού μάρκετινγκ προορισμών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Destinations ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ δεν μπορεί να κάνει πλήρη ανάκαμψη χωρίς την Κίνα.

Η τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ δεν έχει ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα. Πριν από την πανδημία, περισσότεροι από 79 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες στις ΗΠΑ ξόδεψαν περίπου 239 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καλοκαιρινή πρόβλεψη της Ταξιδιωτικής Ένωσης των ΗΠΑ, το 2023, οι ΗΠΑ αναμένουν να προσελκύσουν 66,7 εκατ. ξένους επισκέπτες, σχεδόν 16 εκατ. περισσότερους από 50,9 εκατ. πέρυσι, αλλά σχεδόν 13 εκατ. κάτω από το προ-πανδημικό επίπεδο των 79,4 εκατ. το 2019.

Ωστόσο, ο όγκος των εισερχόμενων ταξιδιών αναμένεται να φτάσει κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα το 2025.

Απώλεια 20 δισ. δολάρια

Η μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από τον τουρισμό προέρχεται από την Κίνα. Το 2019, περισσότεροι από 2,8 εκατ. Κινέζοι ταξιδιώτες έκαναν τις ΗΠΑ ταξιδιωτικό προορισμό τους, ξοδεύοντας περίπου 35 δις. δολάρια, σύμφωνα με το National Travel and Tourism Office.

Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, της έλλειψης απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας και των ΗΠΑ, των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών και άλλων παραγόντων, υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 850.000 Κινέζοι επισκέπτες θα έρθουν στις ΗΠΑ.

Αυτό θα σήμαινε απώλεια εσόδων από τον τουρισμό περίπου 20 δις. δολαρίων από Κινέζους τουρίστες.

Σύμφωνα με την Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ, πριν από την πανδημία, η Κίνα ήταν η Νο 3 ταξιδιωτική αγορά για τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα εμπορικό πλεόνασμα 29 δισ. δολαρίων. Ο μέσος Κινέζος επισκέπτης ξόδεψε περίπου 6.500 δολάρια το 2018, μεταξύ των υψηλότερων ποσών από όλους τους διεθνείς επισκέπτες.

Οι κορυφαίες πόλεις που επισκέφθηκαν Κινέζοι επισκέπτες ήταν η Νέα Υόρκη (25%), το Λος Άντζελες (23%), το Σαν Φρανσίσκο (14%), το Λας Βέγκας (10%), ακολουθούμενες από τη Βοστώνη και την Ουάσιγκτον, DC.

Τέλος, στο Σαν Φρανσίσκο, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Κινέζοι επισκέπτες έφεραν 1,2 δις. δολάρια στην πόλη το 2019.