Σε θέση εκκίνησης με στόχο το κλείσιμο της ψαλίδας που υπάρχει στην τουριστική ανάπτυξή της σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, μετά από πολύχρονη αναμονή για τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου, που  παρέμεινε στάσιμο λόγω προσωπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Με την καθοριστική συμβολή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, η πόλη έχει κάνει σημαντικά βήματα αν και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, για την εκτέλεση του Action Plan.

Προϋπόθεση για αυτό, είναι να υπάρξει από το Πρωθυπουργικό Γραφείο και από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο οικονομική ενίσχυση, κάτι που έχει ήδη συμβεί με την ενίσχυση προς τον δήμο για την καθαριότητα με απτά αποτελέσματα, αλλά και με τη σχολική στέγη.

Χωρίς αυτή, δε θα μπορέσει να γίνει τίποτα και η περιοχή θα μείνει με το χαμηλότερο ΑΕΠ ανά κάτοικο μαζί με την Ήπειρο, αλλά και με τη χαμηλότερη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη με νούμερα δυσανάλογα με αυτά της υπόλοιπης χώρας.

Η επόμενη ημέρα δε θα είναι εύκολη. Το αντίθετο θα χρειαστεί δουλειά με γρήγορη μετατροπή του ΟΤΘ σε DMO, στελέχωση και συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του Μάρκετινγκ και βέβαια με μετρήσιμα όλα τα αποτελέσματα των δράσεων, για να υπάρχει αξιοπιστία.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η ουσιαστική συνεισφορά στο εγχείρημα, της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Ράπτη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Γάκη.