Δύο εκθέσεις κρασιού που οργανώνονται στα Χανιά και την Πάτρα προσκαλούν επαγγελματίες και το οινόφιλο κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο.
Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης που οργανώνει την 13η έκθεση Κρητικού Κρασιού, ΟιΝοτικά στις 15 και 16 Φεβρουαρίου.
Και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Επιμελητηρίου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 31 Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Ταυτόχρονα θα μπορούν να συμμετέχουν σε παράλληλες δράσεις γευσιγνωσίας κρασιού καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης. Καλεσμένοι, χορηγοί, δημοσιογράφοι, οινοχόοι και σχολές μαγειρικής που θα προσφέρουν νόστιμα εδέσματα, θα πλαισιώσουν την έκθεση οίνου και αυτή την χρονιά.
Και φέτος το πρόγραμμα της έκθεσης είναι πλούσιο, εστιασμένο στις κρητικές ποικιλίες με σεμινάρια από επαγγελματίες του χώρου που θα μοιραστούν ενδιαφέροντες εμπειρίες με τους επισκέπτες.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για επαγγελματίες και οινόφιλους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ το Σάββατο και 12.00 με 20.00 την Κυριακή. Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις παράλληλες δράσεις στο www.winesofcrete.gr και στο facebook.
Στο πλαίσιο των ΟιΝοτικών φιλοξενείται η Genius in Gastronomy η οποία διοργανώνει το τριήμερο σεμινάριο για «Wine connoiseur course» από την Παρασκευή 14/2 μέχρι και την Κυριακή 16/2.
Δήλωση συμμετοχής στο www.winesofcrete.gr και στο www.geniusingastronomy.gr
Για πρώτη φορά στην Πάτρα το Patras Wine Club διοργανώνει στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου την έκθεση Patras Wine Fair. Στην έκθεση που θα λειτουργήσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, συμμετέχουν 40 οινοποιεία, τόσο τοπικά αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν και δύο ομιλίες που θα συνδυαστούν με δοκιμή κρασιού. Η πρώτη από τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη με θέμα την αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας, και η δεύτερη από τον sommelier Κώστα Προβατά Dip Wset με θέμα την αναγνώριση οινικών ποικιλιών με τυφλή οινογνωσία.