Η πανδημία έχει σίγουρα επηρεάσει τον ταξιδιωτικό κλάδο και ειδικά τις αεροπορικές εταιρείες .

Ενώ ορισμένες εταιρείες υποχρεώθηκαν να διατηρήσουν την υπηρεσία τους σε όλους τους προορισμούς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το Matador Network , πρόσφατες αλλαγές επιτρέπουν στις εταιρείες να αποσύρουν ορισμένες πόλεις από τη λίστα των δρομολογίων τους.

Σύμφωνα με το One Mile At A Time , 15 αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ρίχνουν τα δρομολόγια τους προς 75 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Προηγουμένως, ο νόμος CARES απαιτούσε από τις αεροπορικές να διατηρήσουν μια ελάχιστη υπηρεσία σε όλους τους προορισμούς, αλλά οι εταιρείες υποβάλλουν τώρα αίτηση για εξαιρέσεις κατά περίπτωση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλότερη.

Το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να επιλέξουν σε ποιες αγορές και προορισμούς θέλουν να δώσουν προτεραιότητα έως 30 Σεπτεμβρίου.

Ο νόμος CARES απαιτεί επίσης τουλάχιστον μία αεροπορική εταιρεία να εξυπηρετεί κάθε αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής, αεροπορικές εταιρείες όπως οι United, Alaska Airlines, American Airlines, JetBlue, Frontier, Delta και Spirit Airlines έχουν αφαιρέσει αρκετούς προορισμούς έως ότου εξαντληθεί η χρηματοδότηση του νόμου CARES.