Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε αγορά βαρόμετρο για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύονται οι ΗΠΑ, με τις αεροπορικές εταιρείες, διαβλέποντας την ισχυρή δυναμική, να επενδύουν από νωρίς στη διασύνδεση των δύο χωρών, επαναφέροντας πτήσεις και προσθέτοντας νέα δρομολόγια.

Ισχυρή ζήτηση

Οι τρεις αμερικανικοί αερομεταφορείς, η Delta Airlines, η American Airlines και η United Airlines, καθώς και η Emirates Airlines κατέγραψαν αυξημένες κρατήσεις το φετινό καλοκαίρι, με τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ατλάντα, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον, Βοστώνη) να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, η American Airlines προσέθεσε νέο δρομολόγιο, συνδέοντας την Αθήνα με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» (JFK) της Νέας Υόρκης, επαναφέροντας ταυτόχρονα τις πτήσεις της από το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια.

Με μία νέα πτήση, η Delta Airlines ένωσε ξανά έπειτα από 10 χρόνια την Αθήνα με την Ατλάντα. Παράλληλα, η εταιρεία επανέφερε και το δρομολόγιο από τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» (JFK). Η επίσης αμερικανική αεροπορική United Airlines προσέθεσε ένα νέο δρομολόγιο, συνδέοντας την Αθήνα με την Ουάσιγκτον. Επανέφερε δε και την πτήση από και προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης.

Εκτός από τις τρεις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, και η Emirates Airlines ένωσε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τις ΗΠΑ. Τα δρομολόγια από και προς τη Νέα Υόρκη (Νιούαρκ) έχουν ως αφετηρία το Ντουμπάι. Πρόκειται για τη μοναδική απευθείας σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τη θερινή περίοδο.

Ισχυρή ζήτηση καταγράφηκε και για τα δύο δρομολόγια της Air Canada από Τορόντο και Μόντρεαλ προς Αθήνα.

Νέα δρομολόγια

Συνολικά, τη φετινή τουριστική σεζόν υπήρχαν 12 δρομολόγια ημερησίως που συνέδεαν την Αθήνα με την άλλη άκρη του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Καναδάς). Αντιλαμβανόμενη δε τη μεγάλη δυναμική από τις ΗΠΑ η Delta Airlines ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι από τον Μάιο του 2022 θα ξεκινήσει απευθείας πτήση από τη Βοστώνη προς την Αθήνα 3 φορές την εβδομάδα. Στην ίδια κατεύθυνση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Delta Airlines προτίθεται να διατηρήσει τη σύνδεση Αθήνα-Νέα Υόρκη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η προβολή και η συνδιαφήμιση

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική, μία ιδιαίτερης σημασίας αγορά για την Ελλάδα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί στις ΗΠΑ για το 2021, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη, μεγάλο πρόγραμμα προβολής και συνδιαφήμισης, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, περίπου 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την προβολή της Ελλάδας σε digital Μέσα Ενημέρωσης και περιοδικό Τύπο, ενώ περί τα 550.000 ευρώ θα κατευθυνθούν σε συνδιαφήμιση με τις αεροπορικές εταιρείες Delta Airlines, United Airlines, Air Canada και tour operators για το διάστημα Νοεμβρίου Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι η πλειονότητα των Αμερικανών προγραμματίζει παραδοσιακά τις διακοπές της το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.