Η αναστολή ορισμένων πτήσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ παρατάθηκε μέχρι τον Μάρτιο λόγω της σύγκρουσης στη Γάζα.

Η Virgin Atlantic ακύρωσε ένα δρομολόγιο από το Χίθροου μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Μια δεύτερη καθημερινή καλοκαιρινή υπηρεσία προς την πόλη του Ισραήλ δεν έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να λειτουργήσει, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα.

Η Wizz Air επιβεβαίωσε ότι οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν μέχρι τον Μάρτιο, με την οικονομική αεροπορική εταιρεία να έχει προηγουμένως αναστείλει τις πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Το δρομολόγιο Λονδίνο προς Τελ Αβίβ της British Airways παραμένει επί του παρόντος ακυρωμένο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν ανασταλεί και οι πτήσεις της Ryanair προς το Τελ Αβίβ από διάφορα σημεία της Ευρώπης.

Η EasyJet συνεχίζει να λέει ότι επανεξετάζει το πτητικό της πρόγραμμα προς το Ισραήλ «σε τακτική βάση».

Η El Al συνεχίζει να εκτελεί πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και του Λονδίνου και προς άλλους προορισμούς «σύμφωνα με τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας».

Πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την επακόλουθη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα.

Ωστόσο, η Lufthansa σχεδιάζει να επαναλάβει τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο από τις 8 Ιανουαρίου μαζί με τους αδελφούς αερομεταφορείς Swiss από τη Ζυρίχη και την Austrian Airlines από τη Βιέννη. Οι υπηρεσίες διακόπηκαν στις 9 Οκτωβρίου.