Τις ακριβότερες και πιο προσιτές οικονομικά πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια το Σαββατοκύριακο, αποκάλυψε η Stasher, μια παγκόσμια εταιρεία αποθήκευσης αποσκευών.

Η μελέτη άντλησε δεδομένα από τις πλατφόρμες Hotels.com, Kayak.co.uk και Numbeo.com για να καθορίσει το συνολικό κόστος για δύο άτομα που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα έξοδα που υπολογίστηκαν περιλάμβαναν πτήσεις, διαμονές σε ξενοδοχείο, γεύματα και τοπική μεταφορά, αθροίζοντας το ελάχιστο αναμενόμενο κόστος για ένα σύντομο ταξίδι.

Οι πιο προσιτοί οικονομικά προορισμοί

  • Η Κρακοβία της Πολωνίας αναδείχθηκε ως ο πιο δαπανηρός προορισμός, με ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο κατά μέσο όρο 617,79 ευρώ. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει 217,30 ευρώ για μια οικονομική πτήση μετ’ επιστροφής από οποιοδήποτε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και 118,54 ευρώ για μια μέση τιμή διανυκτέρευσης.
    Επιπλέον, ένα γεύμα μεσαίας κατηγορίας για δύο κοστίζει 42,36 ευρώ και ένα εισιτήριο τοπικής μεταφοράς απλής μετάβασης κοστίζει 1,15 ευρώ.
  • Το Βουκουρέστι, Ρουμανία, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με περίπου 655,17 ευρώ για μια επίσκεψη το σαββατοκύριακο. Αυτή η πόλη προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή ξενοδοχείου ανά διανυκτέρευση στα 100,68 ευρώ και το φθηνότερο μέσο γεύμα στα McDonald’s στα 6,98 ευρώ.
  • Η Βαρσοβία, στην Πολωνία, ακολουθεί από κοντά στα 656,59 ευρώ, με ζωντανές ευκαιρίες περιήγησης στα αξιοθέατα όπως το Stare Miasto (Παλιά Πόλη), το Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών και το Μνημείο Σοπέν. Η διαμονή κοστίζει κατά μέσο όρο 121,35 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με τις πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο να κοστίζουν περίπου 245,10 ευρώ.
  • Η Ρίγα, Λετονία, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ένα ταξίδι κόστους 676,86 ευρω, το οποίο περιλαμβάνει 112,47 ευρώ για διανυκτέρευση και 59,60 ευρώ για γεύμα μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα. Τα βασικά αξιοθέατα στη Ρίγα περιλαμβάνουν την Παλιά Πόλη, το Σπίτι των Μαύρων Κεφαλών και την Πλατεία του Δημαρχείου.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Πράγα, Τσεχία, με ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο με τιμή 716,76 ευρώ. Η πόλη, γνωστή για τη γραφική θέα και τα αξιοθέατα της, όπως το Αστρονομικό Ρολόι Orloj και το Κάστρο της Πράγας, προσφέρει το φθηνότερο κόστος πτήσης μεταξύ των κορυφαίων δέκα στα 197,48 ευρώ και τη χαμηλότερη τιμή για ένα φθηνό γεύμα στα 7,86 ευρώ.

Η τελική δεκάδα συμπληρώνεται με τη Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Στοκχόλμη, Πόρτο και Βαλένθια.

Οι ακριβότεροι προορισμοί

  • Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, η Ζυρίχη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, με συνολικό κόστος περίπου 1.382,67 ευρώ. Το πιο σημαντικό κόστος σε αυτή την ελβετική πόλη είναι η διαμονή, με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κατά μέσο όρο 350,90 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
  • Ακολουθεί, το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, είναι το δεύτερο πιο ακριβό, με ένα ταξίδι το σαββατοκύριακο να κοστίζει 1.349,55 ευρώ.
  • Η Κολωνία της Γερμανίας διεκδικεί την τρίτη θέση, με τα συνολικά έξοδα να ανέρχονται στα 1.260,97 ευρώ.
  • Το Εδιμβούργο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, ειδικά με τις τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία να κορυφώνονται στα 366,13 ευρώ ανά διανυκτέρευση—το υψηλότερο που έχει καταγραφεί.

Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Γενεύη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία, τη Ρώμη, την Κοπεγχάγη και το Μιλάνο, στις θέσεις πέντε έως δέκα, αντίστοιχα.