Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εξανεμίζονται οι ελπίδες των ξενοδόχων στις Κάννες για ανάκαμψη. Τα χειρότερα έρχονται με τις ανακοινώσεις σχετικά με τον τουρισμό MICE των Καννών. Έναν τομέα που αποτελεί τον κορμό στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Η IPEM Cannes, μια επενδυτική έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου, απειλείται να μην πραγματοποιηθεί.
Το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου, προτίμησε να αναβάλει την εκδήλωση για τον Απρίλιο.

Το φθινόπωρο οι ξενοδόχοι στις Κάννες ήλπιζαν να σταθούν στα πόδια τους από τον MICE τουρισμό, αλλά και την εορταστική κίνηση.

Χαμηλή πληρότητα ξενοδοχείων Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Η χαμηλή πληρότητα των ξενοδοχείων Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά καθώς και οι απώλειες εκδηλώσεων έχουν δημιουργήσει πίεση. Αυτή την στιγμή οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε αδιέξοδο από την έλλειψη ρευστότητας.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος του έτους, μόνο 1.500 δωμάτια ξενοδοχείων από τα 5.000 στις Κάννες ήταν ανοιχτά.

Οι ξένοι επισκέπτες έχουν μειωθεί σε λιγότερο από το ένα τρίτο σύμφωνα με την Christine Welter, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων στις Κάννες.

Για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, που είναι πολλά στην πόλη των φεστιβάλ, μόνο δύο έμειναν ανοιχτά. Το Martinez της Hyatt και το Majestic Barrière που μείωσαν τη χωρητικότητα τους στο μισό.

Η πελατεία τους ήταν κυρίως Γαλλική που επωφελήθηκε από τις πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με αυτές που συνήθως χρεώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακοπών.

Όσον αφορά στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, τα μισά από αυτά παρέμειναν ανοιχτά με πολύ χαμηλά ποσοστά πληρότητας όπως 60%-70% για την Πρωτοχρονιά.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία 2 και 3 αστέρων, πολλά έχουν μείνει κλειστά, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Christian Giordano.