Το Λονδίνο ξεχωρίζει στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Αμερικανών, λαμβάνοντας μεγαλύτερη ώθηση με την επερχόμενη στέψη του βασιλιά Κάρολου.

Το Γραφείο Συνεδριάσεων του Λονδίνου ανέφερε ότι τα επίπεδα τουρισμού στην πόλη είναι κοντά αλλά δεν ξεπερνούν αρκετά τα νούμερα του 2019, αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

«Έχουμε λίγο περισσότερους από 3,1 εκατ. Αμερικανούς που επισκέπτονται το Λονδίνο και είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, προπανδημίας», δήλωσε η Tracy Halliwell, διευθύντρια τουρισμού, συνεδρίων και μεγάλων εκδηλώσεων για το γραφείο. «Το μόνο πράγμα που το εμποδίζει να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 είναι οι πτήσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η πόλη αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα ανταγωνιστεί, αν δεν ξεπεράσει τους προπανδημικούς αριθμούς μόλις αποκατασταθούν οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος πτήσεων της Cirium, ο αριθμός θέσεων για τα έξι εμπορικά αεροδρόμια του Λονδίνου είναι 8,4 εκατ. τον Απρίλιο, μειωμένος κατά 7,7% από την ίδια περίοδο του 2019.

Ο αριθμός θέσεων στο Λονδίνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, προβλέπεται πτώση 3,7%.

Η Forward Keys, μια εταιρεία που παρακολουθεί και αναλύει τις τάσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, διαπίστωσε ότι οι διεθνείς επισκέπτες που ταξίδεψαν αεροπορικώς στο Λονδίνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασαν το 77% των επιπέδων του πρώτου τριμήνου του 2019.

«Κοιτάζοντας τις κρατήσεις πτήσεων για το δεύτερο τρίμηνο από τις 5 Απριλίου, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, είναι προς το παρόν 7% πίσω από τα επίπεδα του 2019, με τις ισχυρότερες αγορές να είναι η Γερμανία, 20% μπροστά, οι ΗΠΑ, 11% μπροστά και η Ιρλανδία , 8% μπροστά», δήλωσε ο Olivier Ponti, αντιπρόεδρος πληροφοριών στο ForwardKeys.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στο Λονδίνο αυτή την άνοιξη είναι η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Θα είναι η πρώτη στέψη ενός κυρίαρχου στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 70 χρόνια και η ζήτηση αυξάνεται μεταξύ των ταξιδιωτών που θέλουν να βρεθούν στο Λονδίνο για την εκδήλωση.

Τα ξενοδοχεία του Λονδίνου έχουν κρατηθεί σε μεγάλο βαθμό για την εβδομάδα στέψης, δήλωσε η Camilla Davidson, επικεφαλής της διαχείρισης προορισμών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ιρλανδίας για την Red Savannah.

«Οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα μια βασική εστίαση», δήλωσε η Stephanie McClendon, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας για τον Scott Dunn, έναν φορέα πολυτελών και προσαρμοσμένων περιηγήσεων.