Με τις τιμές των εισιτηρίων για συναυλίες να είναι υψηλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί λάτρεις της μουσικής ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να βρουν πιο φθηνά εισιτήρια.

Αυτό αναφέρει η τελευταία ανάλυση της Daily Mail, αποκαλύπτοντας ότι η διαφορά τιμής μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης για τα εισιτήρια συναυλιών στο Ticketmaster είναι μεγάλη.

Για το λόγο αυτό, ορισμένοι θαυμαστές αποφάσισαν να πληρώσουν μάλλον για μια πτήση και ένα φθηνότερο εισιτήριο συναυλίας στην Ευρώπη παρά για ένα πιο ακριβό στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι τιμές των εισιτηρίων για τους Beyoncé, Madonna, Pink, Bruce Springsteen και Ed Sheeran είναι σημαντικά υψηλότερες στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη.

Σε σύγκριση με την Ευρώπη, το σόου της Beyoncé στη Charlotte στις ΗΠΑ κοστίζει τρεις φορές περισσότερο από ό,τι στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η τιμή για τη συναυλία της Beyoncé στο Charlotte είναι 618 δολάρια (562 ευρώ), ενώ η τιμή στη Στοκχόλμη είναι 225 δολάρια (204 ευρώ).

Ομοίως, η συναυλία της Madonna στις ΗΠΑ χρέωνε επίσης υψηλές τιμές σε σύγκριση με την Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία, η συναυλία της Madonna στη Νέα Υόρκη κόστισε 2.666 δολάρια (2.426 ευρώ), ενώ τα εισιτήρια για τη συναυλία του Λονδίνου κοστίζουν 1.838 δολάρια (1.673 ευρώ).

Εκτός από τα προαναφερθέντα, τα εισιτήρια συναυλιών του Bruce Springsteen υπερπενταπλασιάστηκαν στο Newark στα 537 δολάρια (488 ευρώ), ενώ τα εισιτήρια της Κοπεγχάγης κοστίζουν 96 δολάρια (87 ευρώ) φέτος.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των εισιτηρίων συναυλίας είναι φθηνότερες στην Ευρώπη, οι λάτρεις της μουσικής από τις ΗΠΑ πρέπει να έχουν κατά νου ότι εκτός από την αγορά του εισιτηρίου, θα πρέπει επίσης να κάνουν κράτηση διαμονής, αθροίζοντας το σύνολο τους.

Άνοδος στις τιμές διαμονής των ξενοδοχείων

Λόγω των συναυλιών, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα υψηλές στη Σουηδία καθώς και στο Λονδίνο, με τα ξενοδοχεία να κοστίζουν έως και 1.270 δολάρια (1.156 ευρώ) στο Κάρντιφ της Ουαλίας, τη νύχτα της συναυλίας της Beyoncé.

Αναλύοντας τα δεδομένα και την αύξηση των τιμών, η Statista είπε ότι αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, με κυριότερο ότι οι καλλιτέχνες δεν μπορούν πλέον να βγάλουν χρήματα από τα άλμπουμ τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες προσπαθούν πλέον να βγάλουν χρήματα με άλλα μέσα. Επιπλέον, το αυξανόμενο κόστος της παράστασης, καθώς και η γενικά υψηλή ζήτηση, είναι επίσης μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται.

Με την Taylor Swift να προσθέτει δεκάδες παραστάσεις στο εξωτερικό, οι τιμές των εισιτηρίων στην Ευρώπη για τη συναυλία της αναμένεται επίσης να είναι χαμηλότερες από τις ΗΠΑ.

Εξαιτίας αυτού, η Ευρώπη θα σημειώσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών το επόμενο έτος, όταν έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η περιοδεία.

Kανονισμός της ΕΕ για τα εισιτήρια

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στις τιμές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες πέρυσι, ο οποίος περιλαμβάνει κανονισμούς εισιτηρίων.

Αυτή η πράξη θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και στοχεύει να δημιουργήσει παρόμοιο επίπεδο τιμών εισιτηρίων στα κράτη μέλη της ΕΕ και να θέσει τέλος στις τακτικές αγοράς που περιλαμβάνουν περιορισμένη περίοδο αγοράς εισιτηρίων σε χαμηλή τιμή.