Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι απεργίες στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Μεσούσης της τουριστικής περιόδου αιχμής τον Ιούλιο, οι εργαζόμενοι διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες.

Το καλοκαίρι, η κρίσιμη κατάσταση στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες και αερομεταφορείς απειλεί και τις διεθνείς αφίξεις σε Ελλάδα.

Οι κινητοποιήσεις θα μπλοκάρουν τα αεροδρόμια και θα προκαλέσουν αναταραχές σε χιλιάδες ταξιδιώτες, με εκατοντάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε πτήσεις.

Ιταλία: “Παραλύουν” τα αεροδρόμια στη χώρα

Το προσωπικό σε διάφορα αεροδρόμια σε όλη την Ιταλία θα απεργήσει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Τα επηρεαζόμενα αεροδρόμια περιλαμβάνουν τη Μπολόνια, το Κρότονε, τη Λαμέτζια Τέρμε, το Μιλάνο, το Ρέτζιο Καλάμπρια, τη Ρώμη και τη Βενετία.

Οι αερολιμένες έχουν ειδοποιήσει τους επιβάτες για πιθανή διακοπή των πτήσεων.

Ιρλανδία: Οι πιλότοι της Aer Lingus συνεχίζουν την απεργία επ’ αόριστον

Οι πιλότοι του αερομεταφορέα της Ιρλανδίας Aer Lingus ξεκίνησαν μια επ’ αόριστον απεργία με στάσεις εργασίας από τις 26 Ιουνίου.

Περίπου 400 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την έναρξη της κινητοποίησης μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Απεργίες στο Γκάτγουικ

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να τιναχτούν οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών που πετούν από το Γκάτγουικ (Λονδίνο) -ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου- τον Ιούλιο, λόγω απεργιών.

Περίπου 300 εργαζόμενοι -οι ελεγκτές ασφαλείας και το προσωπικό εξυπηρέτησης επιβατών- θα απεργήσουν τον επόμενο μήνα με μισθολογικά αιτήματα.

Και οι δύο ομάδες εργαζομένων, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου και από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.
Όπως ανακοίνωσαν «εάν δεν επιλυθούν οι διαφορές, θα προγραμματιστούν νέες απεργίες».