Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι απεργίες στην Ευρώπη που επηρεάζουν τα ταξίδια θα συνεχιστούν και αυτό τον μήνα, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποήσεις διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι πτήσεις ή τα δρομολόγια με τρένα ακυρωθούν δικαιούνται νέο εισιτήριο ή αποζημίωση.

Απεργίες τρένων στην Πορτογαλία

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα στην Πορτογαλία από χθες 2 Ιανουαρίου έως και αύριο 4 Ιανουαρίου λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Η κινητοποίηση θα προκαλέσει αναστάτωση σε ταξιδιώτες, αφού περισσότερα από τα μισά προγραμματισμένα τρένα θα ακυρωθούν και ελάχιστες υπηρεσίες θα διατηρηθούν.

Ισπανία: Απεργεί το προσωπικό εδάφους της Iberia

Το προσωπικό των υπηρεσιών εδάφους της Iberia θα προχωρήσει σε απεργία που έχει προγραμματιστεί 5-8 Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν και τα 29 αεροδρόμια στην Ισπανία στα οποία δραστηριοποιείται ο ισπανικός αερομεταφορέας σε Μαδρίτη (Μπαράχας), Βαρκελώνη (Ελ Πρατ), Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Σεβίλλη και Βαλένθια.
Ωστόσο, θα επηρεάσουν τις πτήσεις και με άλλες αεροπορικές εταιρείες του IAG, όπως British Airways, Iberia Express, Level, Aer Lingus, Air Nostrum και Vueling.

Μέχρι στιγμής, 444 πτήσεις από την Iberia, την Iberia Express και την Air Nostrum έχουν ακυρωθεί κατά τη διάρκεια των απεργιών.
Οι κινητοποιήσεις δημιουργούν προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια των Ισπανών στην αργία 3ημέρου του εορτασμού των Τριών Βασιλιάδων (Dia De Los Reyes) το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Στους επιβάτες προσφέρονται εναλλακτικές πτήσεις.

Η απεργία έχει προκηρυχθεί για τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα, καθώς οι εργαζόμενοι πρόκειται να ανατεθούν σε άλλες εταιρείες.

Απεργίες του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου στο Αλικάντε

Το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας στο αεροδρόμιο Αλικάντε (Έλτσε) προχωρά σε στάσεις για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές.
Οι εργαζόμενοι της Ilunion Seguridad πραγματοποιηούν στάσεις από 1-14 Ιανουαρίου 2024.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται δύο ώρες κάθε μέρα, από τις 8.45 έως τις 9.45 το πρωί και από τις 18.00 έως 19.00 το απόγευμα, επηρεάζοντας τους ελέγχους ασφαλείας και τη διαχείριση των αποσκευών.

Απεργίες του μετρό του Λονδίνου τον Ιανουάριο

Το μετρό στο Λονδίνο  θα σταματά σταδιακά καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επταήμερη κυλιόμενη απεργία για τους μισθούς.

Μεταξύ 5 και 12 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα θα απεργούν διαφορετικές ημέρες, φέρνοντας χάος στο δίκτυο.

Οι επιβάτες θα πληγούν περισσότερο από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου, με τους περισσότερους σταθμούς να αναμένεται να έχουν πολύ περιορισμένο προσωπικό.