Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η παγκόσμια αγορά εμπορικού εξοπλισμού εστίασης προβλέπεται να παρουσιάσει υγιή CAGR 3,7% μεταξύ 2023-2033, σύμφωνα με το Future Market Insights (FMI).

  • Η τρέχουσα αποτίμηση της αγοράς είναι 12.469,4 εκατομμύρια δολάρια το 2023.
  • Η αξία της αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των 17.972,7 εκατομμύρια δολάρια έως το έτος 2033.

Οι λόγοι που ενισχύεται η αγορά εξοπλισμού εστίασης

Η συγκεκριμένη αγορά προωθείται από την ταχεία αστικοποίηση και τον αυξανόμενο πληθυσμό εργαζόμενων γυναικών, δίνοντας ώθηση στον τομέα της HORECA.

  • O διευρυνόμενος τομέας των υπηρεσιών εστίασης, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες καινοτομίες στην αγορά, ωθεί τη ζήτηση.
  • Το μερίδιο αγοράς ενισχύεται περαιτέρω από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών για φαγητό έξω.
    Αυτό ενδυναμώνει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν σε προηγμένο εξοπλισμό, τα καταστήματα εστίασης.
  • Oι συνεχιζόμενες επενδύσεις στον τομέα της φιλοξενίας -σε εστιατόρια, παμπ, καφέ και μπαρ- αυξάνουν τη ζήτηση για εξοπλισμό εμπορικής εστίασης.
  • Η ανάπτυξη προηγμένου εμπορικού εξοπλισμού τροφοδοσίας που πληροί υψηλότερα πρότυπα υγιεινής, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που ευαισθητοποιούνται για την υγεία, οδηγεί τις πωλήσεις.
  • O αυξανόμενος αριθμός συναντήσεων, κινήτρων, συνεδρίων και εκθέσεων (MICE), γάμων και άλλων εκδηλώσεων κινεί ανοδικά την ζήτηση σε εμπορικό εξοπλισμό catering.
  • Η αναδυόμενη ιδέα των εικονικών εστιατορίων, όπου η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά ή μέσω κινητού με δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον ή παραλαβής, ωθεί την αγορά εμπορικού εξοπλισμού εστίασης.

Οι εκτιμήσεις για την προβλεπόμενη περίοδο 2023-2033

  • Κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2023-2033, η αγορά εμπορικού εξοπλισμού εστίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να σημειώσει ισχυρό CAGR 5,3%.
    Η αγορά αναμένεται να παρακολουθήσει μια ανοδική τάση λόγω πολλών παραγόντων, όπως η ισχυρή επέκταση του τομέα HORECA, η άνοδος των εικονικών εστιατορίων και η εισαγωγή αναθεωρημένων μοντέλων εξοπλισμού εστίασης.
  • Η αγορά εμπορικού εξοπλισμού εστίασης των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ηγηθεί κατά την προβλεπόμενη περίοδο. Η αγοραία αξία της αναμένεται να φτάσει τα 4.493,1 εκατομμύρια δολάρια το 2033.
    Η κυριαρχία στην αγορά των ΗΠΑ μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Ανάμεσα τους είναι η κυκλοφορία νέων προϊόντων, το αυξανόμενο κατά κεφαλήν εισόδημα, η άνοδος στην συνείδηση ​​υγιεινής και ο μεγάλων αριθμός εγκαταστάσεων στην περιοχή.
  • Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης / εξάρτημα αναμένεται να σημειώσει το υψηλότερο CAGR 4% κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2023-2033.
    Η εκτιμώμενη ανάπτυξη της αγοράς μπορεί να αποδοθεί στον ανοδικό τομέα των υπηρεσιών τροφίμων και στην αυξανόμενη ζήτηση για εξοπλισμό εστίασης.
  • Ο τομέας των υπηρεσιών τροφίμων είναι ο κορυφαίος τελικός χρήστης εμπορικού εξοπλισμού εστίασης και προβλέπεται να αναπτυχθεί με τον ταχύτερο CAGR 3,5% τα επόμενα χρόνια.
    Εκτιμάται ότι θα επεκταθεί λόγω της τόνωσης από τις επενδύσεις στον τομέα, τη διόγκωση του διαθέσιμου εισοδήματος και την εξέλιξη των προτιμήσεων για τα τρόφιμα.

Ανταγωνιστικό τοπίο

Το μέγεθος της αγοράς εμπορικού εξοπλισμού εστίασης αναμένεται να σημειώσει υγιή ανάπτυξη κατά την προβλεπόμενη περίοδο λόγω της ολοκλήρωσης των εξαγορών, της δημιουργίας συνεργασιών και των καινοτομιών προϊόντων.

Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2022, η Electrolux Professional παρουσίασε μια νέα και αναθεωρημένη έκδοση του SpeeDelight, η οποία είναι μια λύση μαγειρέματος υψηλής ταχύτητας, μετά από πέντε χρόνια από την κυκλοφορία της.

Η συσκευή είναι μια ενιαία, χρονικά αποδοτική λύση για την προετοιμασία ζεστών σνακ όπως σάντουιτς, τάκος, ρολό και πίτσες.
Η αναβάθμιση του SpeeDelight θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μενού με ζεστά σνακ, συμπεριλαμβανομένων κλαμπ σάντουιτς και μπιφτέκι, εκτός από τη δυνατότητα ομοιόμορφου μαγειρέματος και αποτελεσματικού καθαρισμού.