Μια “επαναστατική” μηχανή υπολογισμού άνθρακα λανσάρει η βιομηχανία σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν σιδηροδρομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να δουν τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη μετάβαση με το τρένο όταν κάνουν κράτηση χάρη σε μια νέα αριθμομηχανή άνθρακα.

Η Rail Delivery Group (RDG), η οποία αντιπροσωπεύει τους φορείς εκμετάλλευσης τρένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όρισε την εταιρεία δεδομένων Thrust Carbon και σιδηροδρομικών δεδομένων Fabrik, ειδικό στα βιώσιμα ταξίδια, να δημιουργήσει έναν υπολογιστή σιδηροδρομικών εκπομπών άνθρακα.

Συγκεκριμένα, θα προσφέρει «λεπτομερή, ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα» για τις εκπομπές CO2 των σιδηροδρομικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ανάπτυξη αυτού του σιδηροδρομικού υπολογιστή άνθρακα είναι μέρος της δέσμευσης Green Travel Pledge της σιδηροδρομικής βιομηχανίας – μια δέσμευση να ενθαρρύνει περισσότερους επαγγελματίες ταξιδιώτες να παίρνουν το τρένο αντί για πιο ρυπογόνες εναλλακτικές λύσεις ταξιδιού, όπως αυτοκίνητα και αεροπλάνα».

Green Travel Pledge

Ο υπολογιστής άνθρακα Green Travel Pledge θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Rail Zone στο Business Travel Show Europe σήμερα. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει «σταδιακά» μέσα στη χρονιά.

Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη υπολογιστική μηχανή στον κόσμο των σιδηροδρόμων και αντικατοπτρίζει τις βέλτιστες πρακτικές που συναντάμε σε προηγμένες μεθοδολογίες στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών.