Οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα διαμόρφωσαν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Travel Counsellors.

Η εταιρία πραγματοποίησε έρευνα σε 2.000 καταναλωτές μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ να διεξαγάγει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 4 Ιουλίου,  η οποία διεξήχθη από την Censuswide σε καταναλωτές ηλικίας άνω των 16 ετών μεταξύ 20 Ιουνίου και 21 Ιουνίου 2024.

  • Σχεδόν το ένα τρίτο των Βρετανών τουριστών έχει αλλάξει τα ταξιδιωτικά σχέδιά του λόγω των γενικών εκλογών
  • Το 15% έχει προγραμματίσει ταξίδια γύρω από το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • Η έρευνα κατέγραψε, μεταξύ άλλων, ότι το 85% των ανθρώπων θα ξόδευε το ίδιο ή περισσότερο για ταξίδια τον επόμενο χρόνο από ό,τι τον περασμένο χρόνο και έδειξε ότι τα ταξίδια παραμένουν η κορυφαία προτεραιότητα των Βρετανών για τις δαπάνες τους τον επόμενο χρόνο, μπροστά από άλλες κατηγορίες, όπως η μόδα, το φαγητό έξω, η ανακαίνιση σπιτιού και κήπου.
  • Το 16% δήλωσε ότι άλλαξε τα σχέδια διακοπών του για να βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των γενικών εκλογών, ώστε να μπορέσει να ψηφίσει.
  • Επιπλέον, το 14% των Βρετανών δήλωσε ότι άλλαξε τα σχέδιά του για να βρεθεί στην περιοχή κατά την προετοιμασία και τη στιγμή των εκλογών, δεδομένης της σημασίας τους για το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ένα 15% των Βρετανών δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει τις  διακοπές του γύρω από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Uefa και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα στοιχεία των ίδιων των ταξιδιωτικών συμβούλων, με υπερδιπλάσιο αριθμό κρατήσεων για τη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί το Euro, τον Ιούνιο.