Ένας στους 10 Βρετανούς δεν ταξιδεύουν καθόλου στη χώρα τους – καθιστώντας τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου τους λιγότερο πρόθυμους για διακοπές στη μόνιμη κατοικίας τους από τους υπόλοιπους ευρωπαίους.

Στην Ιταλία, για παράδειγμα, λιγότερο από το 1% των ντόπιων δεν ταξιδεύουν στην ίδια τους τη χώρα. Παράλληλα, το 3% των Γάλλων δεν ταξιδεύουν στη Γαλλία, ενώ το 6% των Γερμανών δεν ταξιδεύουν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Trainline, οι διακοπές στον τόπο διαμονής των κατοίκων μπορεί να έχει «πεθάνει».

Αντ ‘αυτού, οι Βρετανοί προτίμησαν να συνταχθούν με την πλειοψηφία των Ευρωπαίων επιλέγοντας την Ισπανία, με σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ηλικιακών ομάδων να υποστηρίζουν ότι επισκέφθηκαν τη χώρα κατά το παρελθόν έτος. Όλες οι εθνικότητες, με εξαίρεση των Ιταλών, επέλεξαν την Ισπανία ως το νούμερο ένα προορισμό διακοπών για το 2016.

Οι Βρετανοί είχαν τις λιγότερες αργίες, πραγματοποιώντας κατά μέσο όρο 3,1 ημέρες διακοπών ή σύντομων αποδράσεων το 2016, σε σύγκριση με 5,4 για τους Ιταλούς, 3,8 για τους Γερμανούς και 3.3 για τους Γάλλους.

Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο από ό, τι οι Βρετανοί να δουν τη φύση και το τοπίο, με σχεδόν το μισό εξ αυτών να απαντούν ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος για ταξίδια, σε σύγκριση με μόλις πάνω από το ένα τέταρτο των Βρετανών (28%).

Αντ ‘αυτού, οι Βρετανοί προτιμούν να περνούν το χρόνο τους χαλαρώνοντας στην παραλία (39%) και γνωρίζοντας τα αξιοθέατα (36%). Παρά την οικονομική δύσκολη χρονιά, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να θεωρούν σημαντικές τις δαπάνες για ταξίδια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στις δαπάνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Βρετανοί κατατάσσονται τρίτοι με πρώτους στις δαπάνες τους Ιταλούς δαπανών, οι οποίοι ξοδεύουν £ 5974 ανά κεφαλή ή £ 308,4 δις συνολικά. Ακολουθούν οι γερμανοί παραθεριστές, με δαπάνες £ 4.261 ανά κεφαλή ή £ 300,3 δις. στο σύνολο, ενώ οι Γάλλοι, δαπανούν £ 3,239 ανά κεφαλή ή £ 171 δις. στο σύνολο.