Περισσότεροι από 200 επιβάτες με πτήση Thomas Cook Airlines απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λίγο μετά τις 6 το πρωί, με προορισμό το αεροδρόμιο Enfidha – περίπου 50 μίλια νότια της πρωτεύουσας της Τύνιδας.

Η Thomas Cook ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τυνησία, μεταφέρει στην περιοχή βρετανούς παραθεριστές, μετά από σχεδόν τρία χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουρίστες και ο προορισμός επιστρέφει στα φυλλάδια του.

Η TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινά πτήσεις στην Τυνησία την 1η Μαΐου με πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Γκάτουικ και το Μάντσεστερ με πακέτα στο μεγαλύτερο μέρος στην Χαμμαμέτ.

Αν και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι “οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να εκτελέσουν επιθέσεις στην Τυνησία”, οι ταξιδιώδες φαίνεται να μην πτοούνται, ίσως και λόγω των φθηνών  τιμών.

Οι τιμές των πακέτων διακοπών είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με το κόστος για άλλους προορισμούς της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου για παράδειγμα του κοντινού νησιού της Μάλτας.

Πακέτο all inclusive 7ήμερων διακοπών από το Μπέρμιγχαμ σε Χαμμαμέτ κοστίζει μόλις 312€/άτομο όταν το αντίστοιχο από το Μάντσεστερ στη Μάλτα είναι 80% ακριβότερο, στα 563€/άτομο.