Η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), δημοσίευσε τις αναθεωρημένες συμβουλές της για τους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της πορείας προς τo Brexit στις 31 Ιανουαρίου.
Αυτές οι τελευταίες συμβουλές υπογραμμίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα σε καλό δρόμο να εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο στο τέλος του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι απαιτήσεις και ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις θα παραμείνουν οι ίδιες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020.

  • Σχεδόν το ένα τρίτο των Βρετανών (31%) δεν είναι σίγουροι για το πώς το Brexit θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.
  • Μετά τις γενικές εκλογές, οι επισκέψεις στην σελίδα “Brexit advice for travelers” της ABTA αυξήθηκαν κατά 376%, καθώς οι Βρετανοί ερευνούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για το επόμενο έτος.

“Οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια με σιγουριά ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2020, δηλώνει ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της ABTA. Ως η πιο αξιόπιστη ταξιδιωτική ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου, η ABTA παρέχει ενεργά συμβουλές στους ταξιδιώτες σε όλη τη διαδικασία Brexit και θα συνεχίσει να το κάνει”.