Πιο πιθανόν είναι να έχουν επισκεφθεί οι Βρετανοί τον Πύργο του Άιφελ από  το London Eye και τα κτήρια του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Airbnb.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δεν είναι μόνο τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Βρετανίας, στα οποία οι κάτοικοί του γυρίζουν την πλάτη τους. Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών (62%) δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί την τοπική γκαλερί τέχνης και περισσότεροι από τους μισούς (52%) δεν έχουν πάει στο πλησιέστερο μουσείο. Παράλληλα, οι Βρετανοί έχουν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι με το πλοίο σε μια ξένη πόλη από ό, τι στη χώρα τους.

Ως έθνος, οι Βρετανοί είναι πολύ πιο πιθανό να αναζητήσουν την αίσθηση της περιπέτειας στο εξωτερικό (43%). Ακόμα το «απαγορευτικό κόστος» αναφέρεται από τους νέους ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών ως ο κύριος λόγος για να μην βγούνε έξω και περισσότερα για να εξερευνήσουν στην περιοχή τους.

Ταυτόχρονα, οι Βρετανοί θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερα για το τι βρίσκεται κοντά στην περιοχή τους, εφ ‘όσον όμως αυτό πρόκειται να γίνει με έναν αυθεντικό τρόπο. Περίπου το 1/3 (29%) δήλωσαν ότι θα τους άρεσε κάποιος να τους δείξει ενδιαφέροντα νέα μέρη κοντά στο σπίτι τους.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω έρευνα σηματοδοτεί την έναρξη του Insider Guide Books της Airbnb στο Λονδίνο, μια μοναδική λύση για τους ντόπιους και τους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα για την πόλη τους.