Αύξηση άνω του 50% κατέγραφαν οι τουριστικές κρατήσεις των Βρετανών στην Αίγυπτο τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα Travel Weekly της Αμερικής.

Με βάση περαιτέρω πληροφορίες η Αίγυπτος και η Τυνησία ήταν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τουριστικοί προορισμοί για τους βρετανούς ταξιδιώτες, ξεπερνώντας τις ανησυχίες της τρομοκρατίας από τα προηγούμενα χρόνια

“Οι τουρίστες είναι πάντοτε έτοιμοι να επαναξιολογήσουν τις απόψεις τους για τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς τους εάν παραμείνουν ασφαλείς για αρκετό καιρό, γεγονός που αποτελεί πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για τις χώρες που έχουν υποστεί τρομοκρατικά χτυπήματα”, ανέφερε η Travel Weekly.

Τα στοιχεία προέρχονταν από εταιρίες ταξιδίων όπως η ForwardKeys και το JFK, οι οποίες ειδικεύονται στην πρόβλεψη τουριστικών τάσεων βάσει της ανάλυσης προτύπων κρατήσεων.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο σημάδι αισιοδοξίας για τον αιγυπτιακό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός τουριστικός οργανισμός Thomas Cook ανέφερε αύξηση 89% στις πωλήσεις των διακοπών κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017

Παράλληλα, τα έσοδα από τον τουρισμό στην Αιγύπτιο σημείωσαν άνοδο κατά 83,3% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2018 και ανήλθαν σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αποκάλυψε ανώτερη ανώνυμη επίσημη πηγή στο Reuters.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Τουρισμού Rania al-Mashat δήλωσε τον Μάιο ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αίγυπτο αυξήθηκε κατά 30% το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με πέρυσι.

Τέλος, η Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας και Στατιστικής του Δημοσίου (CAPMAS) ανέφερε ότι η χώρα έλαβε τουλάχιστον 730.000 τουρίστες τον Φεβρουάριο του 2018, επιτυγχάνοντας αύξηση 35% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.